Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Krydderurterne stopper med at vokse, når vinteren nærmer sig. Flere af krydderurterne visner og dør. Det giver derfor god mening at tørre nogle krydderurter til vinteren, så du kan bruge dine hjemmedyrkede krydderurter HELE året. Du skal derfor tørre dine krydderurter, når de er bedst.
Det bedst er, at tørre krydderurterne så varsomt som muligt, på den måde bevares smag, farve og næringsindholdet.
Det tidspunkt, hvor krydderurterne har den bedste smag og den største kraft er, når de blomstrer. Høst dine krydderurter en dag hvor vejret er tørt og varmt. Helst om formiddagen, hvor det endnu ikke er for varmt og duggen skal være fordampet.
Klip buketter af alle de krydderurter, som du vil tørre. Lav små buketter med elastik, bomuldssnor eller hampesnor. De tynde hampesnor er perfekt til formålet. Pas på at du ikke kommer til at knække bladene på buketterne.
Klip kun en tredje del af planten ned på: Timian, Oregano, Sar og Salvie.
Klip planten helt ned på de etårige urter: Basilikum, Citronverbena, Citronhestemynte, Mynte, Citronmelisse, Kvan, Brøndkarse.
Dild og persille egner sig bedst til at fryse ned.
Krydderurterne skal enten hænges til tørre som buketter med hovederne nedad, eller de lægges ud på et net, som fastholdes af en ramme.
Det sted, hvor du skal tørre dine krydderurter, bør være mørkt og luftigt. Der må ingen fremmede lugte være, må kunne ødelægge smagen i krydderurterne. Det går hurtigst med at tørre krydderurterne, hvis der er god ventilation og dermed opnår du den bedste aroma. Når du tørre urterne i skyggen eller i et mørkt rum, bevares de lysfølsomme næringsstoffer som f.eks. C- og B-vitaminer.
Brug ovnen til at tørring af krydderurter
En anden mulighed er at tørre krydderurter i ovnen, måske opnår ikke helt det samme resultat, når du tørre dine krydderurter i ovnen.
Krydderurterne fordelen på et stykke bagepapir. Pladen med krydderurterne sættes i ovnene ved max. 50 grader. Det tager nogle timer og afhænger af mængden af krydderurter og typen. Kig til dem med jævne mellemrum og sørg for at dampen kommer ud af ovnene løbende ved at åbne lågen. Krydderruterne er færdige, når de er helt tørre.
De tørrede krydderurter opbevares i glas eller dåser.
Læs mere om Hvordan dyrker man krydderurter her