Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Ocimum basilicum. Basilikum Genovese er den klassiske velduftende plante med mellemstore blade. Det er den, som du oftest kan købe i supermarkedet. Den er meget velegnet til pizza og pesto.
Her finder du flere Krydderurter
Basilikum er helt fantastisk til retter med ost, tomat, pizza, spaghetti, fjerkræ, lamme- og kalvekød.
Kan spises frisk eller tørres. Prøv at bruge din basilikum til vand med smag
Basilikums oprindelse
Navnet Basilikum stammer fra det græske ord for konge. Plantens har historisk være forbundet med kærlighed og død. Et gammelt sagn fortæller om en kvinde, der spise smukke unge mænd med basilikum til.
Basilikum indeholder A-vitamin, B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, magnesium, antioxidanter. Er godt mod fordøjelsesbesvær.
Når du klipper af planten, lad da altid de nederste blade blive, så kommer der nemlig nye topskud igen og igen.
Så tidspunkt: midt maj -september direkte på voksestedet.
Frøene kan sås i en potte inde maj - juli og udplantes på voksestedet, når frosten er over.
Høst tidspunkt: sommer og efterår
Trives i sol og gerne i drivhus eller vindueskarm.
Højde: 30cm
Planteafstand: 20cm, rækkeafstand, 20cm
Etårige krydderurt
Jordbund: Så og prikke jord. Må aldrig tørre helt ud. Tåler ikke frost.
Vægt: 0,6 g, svarer til ca. 400 frø i posen
Opskrifter på Vand med smag