Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Kroppen har brug for vand, specielt når det er varmt. Det kan være rigtig dejligt at slukke tørsten med infused water - også kaldet vitaminvand.
Nu hvor krydderurterne er vokset op og de første agurker kan plukkes, skal vi i gang med at brug dem.
Du kan tilsætte friske krydderurter, frugt, bær eller citrusfrugt og lad det stå og trække, inden du drikker det - så får du vand fyldt med vitaminer og smag.
Her kommer et par forslag til, hvordan du kan lave spændende kander med lækkert, smagfuldt vand.
1 liter vand
10-15 stilke mynte
Saft fra en halv appelsin/ lime eller citron
Kom mynten i en kande og hæld vand over.
Stil kanden i køleskabet og lad den trække et par timer, så smagen rigtig kommer ud i vandet.
Du finder frø til Mynte her
1 liter vand
3 skærme hyldeblomster
½ lime eller citron i tynde skiver
Evt. nogle rosenblade.
Kom lime i kanden
Klip skærmene fra hyldeblomsterne i mindre skærme, så du fjerne så meget af stilken som muligt.
Kom hyldeblomst og evt. rosenblade i kanden på skift.
Læg citronskiverne øverst i kanden, så de holder blomsterne under vand.
Fyld kanden med koldt vand og sæt i køleskab, lad det trække 6-8 timer.
1 liter vand
2 spsk agavesirup
1 lille bundt mynte eller basilikum
200 g jordbær
1 lime
Bland vand og agave i en kande.
Skær jordbær og lime i skiver, og kom det i vandet sammen med mynte.
Lad det trække et par timer i køleskab, eller gerne natten over.
Du finder frø til Basilikum her
1 liter vand
1 æble
1 stang vanilje
3 stilke Citronmelisse
Fjern kernehuset på æblet og skær det i tynde skiver
Flæk vaniljestangen
Kom det hele i en kande med koldt vand.
Lad kanden står i køleskabet et par timer du skal servere vandet.
Du finder frø til Citronmelisse
1 liter kogende vand
1 håndfuld velduftende kamille eller tebreve med kamille
6 skiver agurk
2 skiver lime
4 stilke mynte
4 stilke citronmelisse
Kom kamilleblomster i skål og hæld kogende vand over. Har du ikke kamille blomster, så brug kamillete i stedet for.
Lad det trække en-to timer alt efter, hvor kraftig du ønsker smagen. Tag blomsterne op og køl det køle af
Tilsættes agurk, lime, mynte og citronmelisse og blandingen trækker et par timer, inden den er klar til servering.
Drikken holder sig et par dage på køl, men tag krydderurter, agurk og lime op efter max. 1 døgn.
Du finder frø til Citronmelisse her
Du finder frø til Mynte her
Du finder frø til Kamille her
3 dl hybenrose-kronblade
1 l vand
500 g sukker
1 dl citronsaft
Pluk hybenblomsterne et sted, hvor de ikke er udsat for forurening
Opvarm vand, sukker og citronsaft i en gryde, indtil sukkeret er smeltet.
Læg rosenbladene ned i en rengjort beholder og hæld sukkervandet over dem.
Luk skålen med tætsluttende låg eller film.
Lad blandingen stå i køleskabet 4-5 dage. Ryst lidt med beholderne indimellem, så sukkeret ikke bundfælder.
Si bladene fra.
Fyld det smukke lyserøde vand på rengjorte flasker (skyl dem evt. i Atamon for længere holdbarhed) og opbevar den i køleskabet.
Fortynd med vand og servér drikken kold.
1,5 liter koldt vand
½ økologisk agurk
1 økologiske citroner
Mynteblade
Kom koldt vand i en kande. Skyl agurken og citronerne og skær dem ud i tynde skiver og kom dem i vandet. Tilsæt friske mynteblade og evt. isterninger.
Agurkevandet kan drikkes med det samme eller stilles på køl i et par timer, så vandet får ekstra smag fra citronerne, agurken og myntebladene.
Du finder frø til Mynte her
Du finder frø til Agurk her
Tag en håndfuld Bronzefennikel og vrid den let, så bladene kan afgive duften. Stik bundet med Bronzefennikel i en liter koldt vand. Stil kanden med vandet i køleskabet.
Efter en times tid er vandet klar til at blive drukket. Du kan fylde nyt vand på kanden med Bronzefennikel løbende i op til 2 dage.
Du finder frø til Bronzefennikel her