FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Indianermynte, Anisisop
Indianermynte, Anisisop
Anisisop
Indianermynte
Indianermynte, Anisisop

Indianermynte, Anisisop

24,00 kr
Varenummer: 3018
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk indianermynte og få smukke blomster spir med lakridsduft.

Agastache foeniculum, Blue. Blå indiantermynte - også kaldt Anisisop,  er en flerårig urt med mange forskellige gode egenskaber. Indiantermynte kan anvendes som snitblomst, tiltrækker sommerfugle, krydderurt, pynt dine kager med blomster eller lav den til urtete. Indiantermynte bør står en enhver børnehave, da børn elsker smagen af "lakrids-bladene" på Indiantermynte.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Krydderurter

Hvordan ser Indiantermynte ud?

Den flerårige Indiantermynte -Anisisop -  har en opret vækst,. Indiantermynte tilhører læbeblomst familien. Indianermynte har høje smukke spir med mange små, blå blomster. De små blomster på Indiantermynte har en dejlig duft af anis eller lakrids. Bladene på Indiantermynte er grønne savtakkede, som mider lidt om brændenældens blade.

Hvordan anvender man Indiantermynte?

Indianermynte - Anisisop - har aromatiske blade, som smager af anis. Pluk bladene på Indiantermynte før den begynder at blomstre.

Bladene på Indiantermynte er bløde og kan anvendes som en krydderurt, du kan ligeledes hakke bladene og drysse dem i en salat. Nogle børn holder af at spise bladene på Indiantermynte frisk, da de smager af lakrids.

Du kan plukke de små blå blomster af blomsterspiren på Indiantermynte og bruge dem som pynt på en kage, på dessert eller i bagværk. Du kan bruge Indiantermynte både som tørret eller i frisk. - eller du kan kandisere blomsterne.

Hvis du hakker bladene fra Indiantermynte fint kan de anvendes til fiskesauce, i salat eller rør den i en kryddersmør.

Anisisop eller Indianermynte er slet ikke til at undvære i haven, hvis du laver din egen honning. Indiantermynte giver honningen en skøn duft.

Indianermynte som urtete

Indianermynte kan anvendes som urtete, både friske eller tørrede blade kan anvendes. Indiantermynte er en af de mest velsmagende urter til te. Indiantermynte  -Anisisop - beholder lakrids smagen efter kogning.

Om efteråret kan du grave nogle Indiantermynte planter op og sætte dem i potter i drivhuset. Potterne tages ind i vindueskarmen i januar, hvor de hurtigt begynder at vokse og springe i blomst. De grønne blade fra Indiantermynte bruges frisk i en af årets første kopper urtete.

Lav snaps af Indianermynte

Lav snaps med lakrids/myntesmag af Indiantermynte. Du skal kun bruge bladene fra Indiantermynte. Put bladene fra Indiantermynte ned i en smagsneutral snaps eller vodka. Lad snapsen med Indiantermynte trække 2-5 dage alt efter hvor stærk du ønsker den.

Filtet snapsen med Indiantermynte gennem et kaffefilter. Indiantermynte snaps får en smuk gylden farve. Du kan drikke Indiantermynte snaps, som den er eller fortynde snapsen med yderligere vodka, hvis den bliver for kraftig i smagen. Indiantermynte snaps får en behagelig, afdæmpet smag af lakrids.

Indiantermynte tiltrækker insekter

Indiantermynte - Anisisop - er god at dyrke i sommerfuglehaven, da Indiantermynte tiltrækker sommerfugle med nektar, det er ikke kun dagsommerfuglene som besøger planten,  i skumringen besøger natsommrfuglene Indiantermynte. Humlebier og svirrefluer kommer flyver også forbi for at få del i nektaren.

Indianermynte er en lægeurt

Indianermynte - Anisisop - er en gammel lægeurt, som stammer fra Nordamerika. Indianermynte har været anvendt mod forkølelses og hoste. Det var indianerne, som anvendte Indiantermynte - Anisisop - som en lægeurt. De brugte Indiantermynte bl.a mod forkølelse. mod bylder, diarre og sår. 

Indiantermynte som snitblomst

Du kan dyrke Indianermynte - Anisisop- som en snitblomst i din skærehave. Indiantermynte er rigtig fin i en buket i kombination med mere fremtrædende  blomster. 

Hvornår skal man så frø til Indianermynte?

Så tidspunkt: april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Hvis du har et drivhus kan du så Indiantermynte allerede i februar eller marts. Frø til Indiantermynte skal ikke dækkes af jord, når du sår dem, da de skal bruge lyst for at spire.

Blomstrings tidspunkt: Juli-oktober

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 30-60cm

Planteafstand: 40cm

Flerårig krydderurt, kan formeres ved stiklinger. Selvsående. Klip blomsterne af Indiantermynte, inden den sætter frø, hvis du ikke ønsker, at den skal sprede sig.

Jordbund: alm. havejord, veldrænet

Vægt: 0,5 g, svarer til ca. 1200 frø

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i