FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Indianermynte, Anisisop
Indianermynte, Anisisop
Anisisop
Indianermynte
Indianermynte, Anisisop

Indianermynte, Anisisop

24,00 kr
Varenummer: 3018
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk indianermynte og få smukke blomster spir med lakridsduft.

Agastache foeniculum, Blue. Blå indiantermynte - også kaldt Anisisop,  er en flerårig urt med mange forskellige gode egenskaber. Den kan anvendes som snitblomst, tiltrækker sommerfugle, krydderurt, pynt dine kager med blomster eller lav den til urtete.  Den bør står en enhver børnehave, da børn elsker smagen af "lakrids-bladene"

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Krydderurter

Hvordan ser Indiantermynte ud?

Den flerårige planten har en opret vækst, den tilhører læbeblomst familien. Indianermynte har høje smukke spir med mange små, blå blomster. De små blomster har en dejlig duft af anis eller lakrids. Bladene er grønne savtakkede, som mider lidt om brændenældens blade.

Hvordan anvender man Indiantermynte?

Indianermynte - Anisisop - har aromatiske blade, som smager af anis. Pluk bladene før planter begynder at blomstre.

Bladene er bløde og kan anvendes som en krydderurt, du kan ligeledes hakke bladene og drysse dem i en salat. Nogle børn holder af at spise bladene frisk, da de smager af lakrids.

Du kan plukke den små blå blomster af blomsterspiren og bruge dem som pynt på en kage, på dessert eller i bagværk. Du kan bruge den både som tørret eller i frisk. - eller du kan kandisere blomsterne.

Hvsi du hakker bladene fint kan de anvendes til fiskesauce, i salat eller rør den i en ukryddersmør.

Anisiosop eller Indianermynte er slet ikke til at undvære i haven, hvis du laver din egen honning. De giver honningen en skøn duft.

Indianermynte som urtete

Indianermynte kan anvendes som urtete, både friske eller tørrede blade kan anvendes. Det er en af de mest velsmagende urter til te. Anisisop beholder lakrids smagen efter kogning.

Om efteråret kan du grave nogle planter op og sætte dem i potter i drivhuset. Potterne tages ind i vindueskarmen i januar, hvor de hurtigt begynder at vokse og springe i blomst. De grønne blade kan bruges frisk i en af årets første kopper urtete.

Lav snaps af Indianermynte

Lav snaps med lakrids/myntesmag. Du skal kun bruge bladene. Put bladene ned i en smagsneutral snaps eller vodka. Lad snapsen skal trække 2-5 dage alt efter hvor stærk du ønsker den.

Filtet snapsen gennem et kaffefilter. Den får en smuk gylden farve. Du kan drikke den, som den er eller fortynde den med yderligere vodka, hvis den bliver for kraftig i smagen. Den for en behagelig, afdæmpet smag af lakrids.

Indiantermynte tiltrækker insekter

Indiantermynte er god at dyrke i sommerfuglehaven, da den tiltrækker sommerfugle med nektar, det er ikke kun dagsommerfuglene som besøger planten,  i skumringen besøger natsommrfuglene den. Humlebier og svirrefluer kommer flyver også forbi for at få del i nektaren.

Indianermynte er en lægeurt

Indianermynte er en gammel lægeurt, som stammer fra Nordamerika. Indianermynte har været anvendt mod forkølelses og hoste. Det var indianerne som anvendte den som en lægeurt. De brugte den bl.a mod forkølelse. mod bylder, diarre og sår. 

Indiantermynte som snitblomst

Du kan dyrke Indianermynte - Anisisop- som en snitblomst i din skærehave. Den er rigtig fin i en buket i kombination med mere fremtrædende  blomster. 

Hvornår skal man så frø til Indianermynte?

Så tidspunkt: april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Hvis du har et drivhus kan du så dem allerede i februar eller marts. Frøene skal ikke dækkes af jord, når du sår dem, da de skal bruge lyst for at spire.

Blomstrings tidspunkt: Juli-oktober

Trives i halvskygge og sol.

Højde: ca. 60cm

Planteafstand: 40cm

Flerårig krydderurt, kan formeres ved stiklinger. Selvsående. Klip blomsterne af inden planten sætter frø, hvis du ikke ønsker, at den skal sprede sig.

Jordbund: alm. havejord, veldrænet

Vægt: 0,5 g, svarer til ca. 1200 frø

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer