FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop

Tips til hvordan du anvender spiselig blomster?

Læs hvilke spiselige blomster du kan bruge til topping på morgenmaden, i salaten, på ost, æggekage eller til pynte kager. 

Her er 19 forskellige spiselige blomster.

Det kan være lidt svært at gennemskue, hvilke blomster der er spiselige og hvordan de kan anvendes? Her får du en oversigt over de 19 mest populær spiselige blomster. Du finder frø til de fleste af dem er i webshoppen..

Spiselige blomster kan anvendes i køkkener, f.eks.  i salatskålen, i dressing, på pandekager, som pynt på dine kager eller til lækre, smukke desserter. 

Når du selv dyrker spiseslige blomster, undgår du, at de er sprøjtede eller indeholder skadelig stoffer. Spiselige blomster kan dyrkes i altankassen, i krukker, i et bed eller i vindueskarmen.

Det bedst tidspunkt at plukke spiselig blomster er om morgenen, mens de stadig er spæde og gerne, når duggen er fordampet. Derved bevares blomstens sprødhed og de har stadig smags- og duftstofferne i behold.

Selv om blomsterne er spiselige, er det bedst kun at nyde dem i begrænset antal - og det er ikke alle dele af planten, som er spiseligt. Planterne er naturligvis ikke giftige

Bakkenellike

Blomsterne på Bakkenellike er spiselig. Det smager lidt af nellike. Du kan pynte en salat med kronbladene. Blomsterne kan sukres - ligesom violer- og bruges som smukt tilbehør til desserter.

Cikorie

Cikorie har spiselige blomsterhovederne kan drysse over kager, i urtesalt, drysses på postej eller i salater. De smager let pebret. Cikorie virker muligvis mod fordøjelsesbesvær og melankoli.

Citronhestemynte

Citronhestemynte er en spiselig urt, som kan anvendes i urtete, man bruger både blade og blomster i teen. Citronhestemynte egner sig godt til urtete, kagepynt eller i salat, dog i en begrænset mængde. 

Bladene smager let parfumerede med bid. Blomsterne har en sødlig neutral smag, de har en duft af oregano-citron. 

Dragehoved

Dragehoved er en smuk etårig spiselig krydderurt med en blade, som dufter af citron. Det er bladene på Dragehoveddu kan anvende til te, fisk eller kylling. De små, blå-lilla læbeformede blomster, som ligner Dragehoveder, kan bruges til pynt på kager eller dessert. 

Gul okseøje

Gul okseøje er en spiselig blomst med en let bitter smag, medmindre man giver den et opkog. Det er kun randblomsterne, som kan anvendes i supper eller saucer. Derudover kan de anvendes på pateer, salater, bagværk i saftevand eller te blandinger. Gul okseøje er velegnet til tørring.

Kamille, velduftende

Kamilles blomster er spiselige, de kan tørres og bruges til te. De små hvide randblade har en frugtig og blomsteragtig smag og kan anvendes i et søde køkken til kager, cremer, sirup og is eller sammen med jordbær. Udtræk fra kamille kan anvendes til marinade af fisk og kød. 

Kornblomsten

Kornblomsten kan spise både frisk og tørrede. De helt friske skud smager af ærter. Kronbladene kan anvendes som pynt på kager, i bagværk, mysli, salater, kryddersmør, smoothies, koldskål eller fryses ind i isterninger. 

Kronbladene kan tørres, så smager de lidt af nelliker og peber. De kan anvendes til urtete eller som pynt på småkager. Blomster kogt i vin har været anvendt mod gigt. 

At drikke te med kornblomst har tidligere været anvendt som et nervestyrkende middel.

Løgkarse

Smagen af løgkarsen blade er skarp løgagtig med bid. Smagen er stærkest om foråret. Du kan anvende både blade, stænglen og blomster i maden. Hvis den tørres kan den bruges i saucer og supper.

Martsviol

Martsviolens blomster kan bruges til pynt på kager og som krydderi i kager. Blomsterne kan kandiseres. De smager let parfumeret og er den eneste fra viol familien som smager af noget. 

Martsviol passer godt til skaldyr og hvide fisk. Den kan bruges i salater som et sødt-syrligt element til forskellige oste.

Mamelukærme, Silver Cup

Blomsterne er spiselige, men har ikke meget smag, brug dem til kagepynt eller i salat.

Morgenfrue

Morgenfruens randblomster har medicinsk værdi og virker sårhelende både ud- og indvortes. Et alkoholudtræk af de smukke randblomster giver en væske mod myggestik. Et olieudtræk er godt i cremer. 

Blomsterne anvendes ligesom safran til både forretter, ris, rodfrugter, supper, bagværk og til drys på salater og desserter. Prøv den på et spejlæg, - smukt og sundt. 

Blomsterne har en let, ikke dominerende krydret smag. Kan anvendes i både det salte og søde køkken. Kronbladene kan tørres og bruges som pynt på kager eller til at farve ris og fiskesuppe.

Natviol

Natviolens blomster er spiselige. De smukke, små blomster fra Natviolen kan anvendes som et smukt drys i salat. Du kan anvende natviolen lilla blomster som pynt på kage. De små blomster fra natviolen kan kandiseres på samme måde, som man gør med martsvioler. 

Purløg

Purløgene små blomster er velegnet til drys over omeletter, æggekage, salater og grøntsagsretter. Smag på dem først, da de kan have en skarp løgsmag.

Purpursolhat

Du kan spise kronbladene på Purpursolhat. Kronbladene smager ikke af så meget. Derfor egner de sig godt til pynt på en kage, dessert eller i en salat. Du kan også bruge dem til topping på skyr. 

Ruccola

Ruccola blomsterne kan anvendes som drys på tapenade, på kartoffelretter, fisk eller salat, de er sprøde og lidt mildere i smagen end bladene.

Rødkløver

Rødkløver blev tidligere anvendt mod hovedpine og som et blodrensende middel. Den knuste blade blev lagt på panden mod svimmelhed. 

Rødkløver har en sødlig smag hen ad ærtebælg - og en anelse bitterhed til slut. Den dufter lidt som ærter. 

Den skal ikke tilberedes med spise frisk eller tørres. Du kan adskille blomsterhovedet og drysse det over kager, yoghurt, koldskål, salat, coucous, desserter eller kommes i en dressing, i citronsmør eller som pynt på pandekagerne til fødselsdagen. 

Spis den i begrænsede mængder, ellers får du mavepine.

Solsikke

Solsikkes frø og randblomster kan bruges til at farve uld. De gule randblomster smager peberagtigt med en skarp undertone, så vær forsigtig med mængden, brug den i dressing, mysli, kager og desserter. 

De spæde solsikkeblomster kan tilberedes og spise som artiskokker.

Squash

Squashblomster kan dyppes i pandekagedej og frituresteges. Blomsterne smager sødt og er sprøde. 

Tallerkensmækker

Tallerkensmækker smager lidt lige som karse. Både blomster, frø og blade kan spises. 

Blomsterne kan bruges til dekoration på kager, i kryddersmør, smøreost, salater og hovedretter. Knopperne kan syltes og bruges som kapers på smørrebrød. De umodne frø kan saltes og lægges i eddike.

Timian, Basilikum & Rosmarin

Blomsterne fra timian, Basilikum, Rosmarin er velegnede til at drysse over smørrebrød, hovedretter og salater.

Hvor kan man købe spiselige blomster?

Du kan finde et bredt udvalg af kvalitetsfrø til spiselig blomster her. 

Du kan vælge frøblandingen Vild med spiselige blomster, som er til gavn for både dig og naturen. Dem kan du så i et bed eller en stor krukke på terrassen. 

Eller du kan vælge lige præcis den sort, som du holder allermest af, som du kan så i din køkkenhave eller på terrassen. Du finder alle frøene her

Spiselige blomster. Hvordan anvender man spiselige blomster. Blomsterfrø

Læs om at bygge en pergola i haven


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer