Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Det kan være lidt svært at gennemskue, hvilke blomster der er spiselige og hvordan de spiselige blomster kan anvendes? Her får du en oversigt over de 20 mest populær spiselige blomster. Du finder frø til de fleste af de spiselige blomster her i webshoppen..
De spiselige blomster kan anvendes i køkkener, f.eks. i salatskålen, i dressing, på pandekager, som pynt på dine kager eller til lækre, smukke desserter.
Når du selv dyrker spiselige blomster, undgår du, at blomsterne er sprøjtede eller indeholder skadelig stoffer. Spiselige blomster kan dyrkes i altankassen, i krukker, i et bed eller i vindueskarmen.
Det er bedst at plukke de spiselig blomster om morgenen, mens de stadig er spæde og gerne, når duggen er fordampet. Når du plukker de spiselig blomster om morgenen bevares blomstens sprødhed og de spiselige blomsterne har stadig smags- og duftstofferne i behold.
Det bedst kun at nyde de spiselige blomster i begrænset antal - og det er ikke alle dele af planten, som er spiseligt. De spiselige blomster er naturligvis ikke giftige
Blomsterne på Bakkenellike er spiselig. Blomsterne på Bakkenellike smager lidt af nellike.
Du kan pynte en salat med kronbladene. Blomsterne på Bakkenellike kan sukres - ligesom violer- og bruges som smukt tilbehør til desserter.
Cikorie er en spiselig blomst. På Cikorie er det blomsterhovederne, som er spiselige.
Cikorie blomsterne kan drysse over kager, i urtesalt, drysses på postej eller i salater. Cikorie blomsterne smager let pebret.
Cikorie virker muligvis mod fordøjelsesbesvær og melankoli.
Citronhestemynte er en spiselig urt. Citronhestemynte kan anvendes i urtete, man bruger både blade og blomster i teen.
Citronhestemynte egner sig godt til urtete, kagepynt eller i salat, dog i en begrænset mængde.
Bladene på Citronhestemynte smager let parfumerede med bid. Blomsterne på Citronhestemynte har en sødlig neutral smag, de har en duft af oregano-citron.
Dragehoved også kaldet Moldavisk Citronmelisse er en smuk etårig spiselig krydderurt. Dragehoved har blade, som dufter af citron. Det er bladene og blomsterne på Dragehoved, som du kan spise.
Bladene fra Dragehoved anvende til te, fisk eller kylling. De små, blå-lilla læbeformede blomster, som ligner Dragehoveder, kan bruges til pynt på kager eller dessert.
Gul okseøje er en spiselig blomst. Gul okseøje har en en let bitter smag, medmindre man giver blomsten et opkog.
Det er kun randblomsterne på Gul okseøje, som kan anvendes i supper eller saucer. Derudover kan du anvende randblomsterne på Gul okseøje på pateer, salater, bagværk i saftevand eller te blandinger.
Randblomsterne på Gul okseøje er velegnet til tørring.
Blomsterne på velduftende Kamille er spiselige. Blomsterne kan tørres og bruges til te.
De små hvide randblade på Kamille har en frugtig og blomsteragtig smag. Randblomsterne kan anvendes i et søde køkken til kager, cremer, sirup og is eller sammen med jordbær.
Udtræk fra Kamille kan anvendes til marinade af fisk og kød.
Kornblomsten er en spiselig blomst. Kornblomsten kan spise både frisk og tørrede. De helt friske skud smager af ærter.
Kronbladene på Kornblomst kan anvendes som pynt på kager, i bagværk, mysli, salater, kryddersmør, smoothies, koldskål eller fryses ind i isterninger.
Kronbladene fra Kornblomsten kan tørres og spises. Kronbladene smager lidt af nelliker og peber. Kronbladene kan anvendes til urtete eller som pynt på småkager.
Blomster fra Kornblomst kogt i vin, har været anvendt mod gigt.
At drikke te med Kornblomst har tidligere været anvendt som et nervestyrkende middel.
Smagen af bladene på Løgkarse er skarp løgagtig med bid. Smagen er stærkest om foråret.
Løgkarse er en spiselig plante, du kan anvende både blade, stænglen og blomster i maden. Hvis du tørre Løgkarse, kan den bruges i saucer og supper.
Martsviolens blomster er spiselige. Blomsterne på Martsviol kan bruges til pynt på kager og som krydderi i kager.
Blomsterne på Martsviol kan kandiseres. De spiselige blomster smager let parfumeret og er den eneste fra viol familien som smager af noget.
Blomster fra Martsviol passer godt til skaldyr og hvide fisk. De spiselige blomster fra Martsviol kan bruges i salater som et sødt-syrligt element til forskellige oste.
Mamelukærme er en spiselig blomst. Det er blomsterne fra mamelukærme, som er spiselige.
Blomsterne har ikke meget smag, brug dem som kagepynt eller i salat.
Morgenfruens randblomster er spiselige. Randblomsterne på Morgenfrue har medicinsk værdi og virker sårhelende både ud- og indvortes. Et alkoholudtræk af de smukke randblomster på Morgenfrue giver en væske mod myggestik. Et olieudtræk fra Morgenfrue er godt i cremer.
Morgenfruens randblomster anvendes ligesom safran til både forretter, ris, rodfrugter, supper, bagværk og til drys på salater og desserter. Prøv den på et spejlæg, - smukt og sundt.
Randblomsterne fra Morgenfrue har en let, ikke dominerende krydret smag. Randblomsterne fra Morgenfrue kan anvendes i både det salte og søde køkken. Randblomsterne kan tørres og bruges som pynt på kager eller til at farve ris og fiskesuppe.
Moskus-katost er en spiselig blomst. Man kan anvendes Moskus-katost på samme måde som spinat i madlavningen. Det er både balde og blomster som er spiselige på Moskus-katost. Bladene på Moskus-katost kan anvendes i varme retter og i en blandet salat - som spinat.
De smukke lyserøde blomster på Moskus-katost er spiselige og kan bruges som pynt på kager, desserter eller smørrebrød.
Natviolens blomster er spiselige. De smukke, små blomster fra Natviolen kan anvendes som et smukt drys i salat.
Du kan anvende Natviolen lilla blomster som pynt på kage. De små blomster fra Natviolen kan kandiseres på samme måde, som man gør med Martsvioler.
Purløg har små spiselig blomster.
De små, lilla blomster på Purløg er velegnet til drys over omeletter, æggekage, salater og grøntsagsretter. Smag på blomsterne først, da de kan have en skarp løgsmag.
Du kan spise kronbladene på Purpursolhat.
Kronbladene på Purpursolhat smager ikke af så meget. Derfor egner kornbladene sig godt til pynt på en kage, dessert eller i en salat. Du kan også bruge kronbladene på Purpursolhat til topping på skyr.
Rucola salaten får små hvide blomster, hvis du lader den vokse.
De hvide blomsterne på Rucola kan anvendes som drys på tapenade, på kartoffelretter, fisk eller salat, de er sprøde og lidt mildere i smagen end bladene.
Rødkløver blev tidligere anvendt mod hovedpine og som et blodrensende middel. Den knuste blade blev lagt på panden mod svimmelhed.
Rødkløver har spiselige blomster.
Rødkløver har en sødlig smag hen ad ærtebælg - og en anelse bitterhed til slut. Rødkløver dufter lidt som ærter.
Rødkløver skal ikke tilberedes men spise frisk eller tørres.
Du kan adskille blomsterhovedet på Rødkløver og drysse blomsterne over kager, yoghurt, koldskål, salat, coucous, desserter eller kommes i en dressing, i citronsmør eller som pynt på pandekagerne til fødselsdagen.
Spis Rødkløver i begrænsede mængder, ellers kan du få mavepine.
Solsikkes randblomster er spiselige. De gule randblomster kan spises, de smager peberagtigt med en skarp undertone, så vær forsigtig med mængden, brug den i dressing, mysli, kager og desserter.
De spæde solsikkeblomster kan tilberedes og spise som artiskokker.
Blomsterne på din squash plante er spiselige blomster.
Squashblomster kan dyppes i pandekagedej og frituresteges, eller du kan lave farserede squashblomster Blomsterne på squash smager sødt og er sprøde.
Tallerkensmækker er en spiselig blomst. Både blomster, frø og blade på Tallerkensmækker kan spises.
Tallerkensmækker smager lidt lige som karse.
Blomsterne på Tallerkensmækker kan bruges til dekoration på kager, i kryddersmør, smøreost, salater og hovedretter. Knopperne på Tallerkensmækker kan syltes og bruges som kapers på smørrebrød.
De umodne frø på Tallerkensmækker kan saltes og lægges i eddike.
Blomsterne på Timian, Basilikum, Rosmarin er alle spiselige blomster.
Blomsterne er velegnede til at drysse over smørrebrød, hovedretter og salater.
Du kan finde et bredt udvalg af kvalitetsfrø til spiselig blomster her.
Du kan vælge frøblandingen Vild med spiselige blomster, som er til gavn for både dig og naturen. Frøblandingen kan du så i et bed eller en stor krukke på terrassen.
Eller du kan vælge lige præcis den spiselige blomst, som du holder allermest af, som du kan så i din køkkenhave eller på terrassen. Du finder alle frøene her
Læs om hvordan du laver blomsterbuketter her