FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop

En af de mange glæder ved at have blomster i haven er, at man kan bruge dem til at lave sine egne smukke buketter med.

Rigtig mange haveejer har blomster i deres haver, men det er de færreste, som nænner at plukke blomsterne. 
En af årsagerne kan selvfølgelig være, at der er for få blomster i haven.

En anden årsag kan være, at du ikke bruger FYLD nok til dine buketter. En smuk buket består af mere end store smukke farvestrålende blomster. I en smuk buket er det nok at bruge f.eks. 7 tulipaner og så BUKETFYLD for resten af pengene.

Det er vigtigt også at dyrke planter, der egner sig godt til at være fyld imellem de store farvestrålende blomster. Det er de lidt “kedelige” grønne planter, der faktisk er dem der tager dine buketter til helt nye højder. 

10 tips til at komme i gang med at plukke buketter.
  1. Sørg for at have blomster i din have i hele sæsonen. Så masser af blomsterfrø, i bede eller krukker. Så både et-årige, toåirge og flerårige blomster. 
  2. Så en vild frøblanding f.eks. "Vild med vilde buketter" eller "Vild med flerårige blomster" i en palleramme, i en plantesække eller i store krukker. I en frøpose med vilde blomsterblandinger er frø nok til 2-3 kvadratmeter.
  3. Læg masser af løg til efteråret, så du har tulipaner, påske- og pinseliljer til forårets første buketter.
  4. Brug grene fra blomstrende buske og stauder, sørg for at have buske og stauder, der blomstrer sæsonen igennem.
  5. Sørg for FYLD til at sætte mellem de blomsterne i buketterne, f.eks. orangerøde vortemælk »Fireglow« som er perfekt som buketfyld. Sneboldbusken Viburnum er ligeledes perfekt som fyld i buketter med sine gulgrønne blomster. 
  6. Andre planter som er gode som BUKETFYLD er samme gælder f.eks. hjertegræs, akeleje, løvefod, karse, dild, mynte, citronhestemynte, amarant, vild gulerod, røllike, rødkløver og frøstande fra valmue, hør eller jomfru i det grønne. Når du har masser af fyld, behøver du kun få blomster til en blomsterbuket.
  7. Så toårig sommerblomst NU, - de blomstrer først om 12 måneder og dermed står klar til de første buketter næste forår.
  8. Der må gerne være smæk på i en buket, f.eks. med en smule orange og gult, som kontrastfarve. 
  9. Brug vilde blomster i dine buketter. Skvalderkål og vild gulerod har nogle smukke hvide blomster, som er meget velegnede som fyld i buketter.
  10. Øv dig i at binde smukke buketter, se mere her Trin for trin til hvordan du binder en buket
Jeg 💚 vilde buketter

Hver eftermiddag går jeg tur med min hund Storm - jeg elsker at plukke en smuk buket, mens jeg lufter ham.

På turen plukker jeg de vilde blomster, som jeg ser på turen, det er lidt underordnet, om jeg umiddelbart synes de passer sammen, det ender som regel altid med at blive en smuk buket.

Jeg ved aldrig helt, hvordan buketten ender med at se ud, for det afhænger af, hvilke blomster vi møder på vejen og hvilken rute vi går. Jeg 💚 bare at plukke vilde buketter.

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer