FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Lupin frø
Lupin frø
Lupin

Lupin, Hartwegii

24,00 kr
Varenummer: 3336
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 18,00 kr

Dyrk de imponerende Hartwegii Lupiner et smukt farvemix

Lupinus Hartwegii, Giant mix. Hartwegii Lupiner - også kaldet Hartweg´s Lupin vil vokse op og blive til de højeste, smukkeste Lupiner. Lupiner er en af de mest populære blomster, - hvem elsker ikke Lupiner?

Hartwegii Lupin er en flerårig staude, som vil blomstre i mange smukke farver fra sart lyserød, lilla, violet, lyserød, pink til blå.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere blomsterfrø

Hvordan ser Lupin Hartwegii ud?

Hartwegii Lupiner har en bredere og mere busket vækstform end Lupinus polyphyllus, som du kender fra grøftekanterne.  Hartwegii Lupin er ikke klassificeret som værende invasiv i Danmark.

Bladene på Lupin er græsgrønne, store og fingerdelte, bladene har lange stilke som afsluttes med lancet formede småblade. Lupin blomster sidder tæt, samlet i en opretstående klase - et blomster spyd. Blomsterne på Lupiner er i et farvemix fra sart lyserød, lilla, violet, lyserød, pink til blå. 

Lupin Hartwegii er naturligt hjemmehørende i det vestlige Nordamerika, hvor Lupiner vokser i bjergområder og skovkanter.

Lupinen har en pælerod, som helst ikke skal forstyrres, brug derfor gerne planteposer, hvis du forspirer Lupin. Når du har Lupiner i din have, så lad den vokse sig stor på det samme sted og undlad at flytte Lupinerne rundt. 

Lupiner tiltrækker insekter

Lupiner tiltrækker insekter, bla. bier og sommerfugle. Lupiner producerer både pollen og nektar.

Anvendelse af Giant Lupin

Lupin Hartwegii er en smuk og romantisk blomst, som sagtens kan dyrkes i sommerhushaven, - sæt gerne Lupiner i en stor gruppe. 

Lupin passer ligeledes smukt ind i den vilde have sammen med andre blomster og græsser, eller dyrk Lupiner i et Cottage garden bed. 

Sæt Lupinerne bagerst i bedene, da de bliver høje - 90-120cm og vil danne de smukkeste spir mellem de øvrige blomster i bedet. 

Lupin som snitblomst

Lupiner kan anvendes som snitblomst i en smukke blomsterbuket. Lupinens blomst springer ud nedefra og op, pluk den til en blomsterbuket, når den nederste tredjedel er sprunget ud. Lupinerne holder sig en uges tid i en vase. 

Hvis du ikke plukker blomsterne fra dine Lupiner til buketter, skal du huske at knække eller klippe de visnende blomsterstande af Lupin planterne, så dannes der nye blomster. 

Hvis du lader de visnende blomsterstande blive på Lupin planten vil der dannes frøstande og Lupin planten vil kan frø og på den måde så sig flere Lupiner. 

Lupin planten vil stoppe med at nye blomster, når den får lov til at danne frø.

Hvornår skal man så frø til Giant Lupin?

Så tidspunkt: Lupin kan sås hele året direkte på voksestedet. Læg gerne Lupin frø i et glas vand dagen før, du vil så, så de kan trække fugt.

Lupin frø kan sås i en potte inde i februar-juni. Plant de små Lupiner ud i hver sin urtepotte, når der er ca. 5 cm høje. Lupiner udplantes på voksestedet fra maj måned, når nattefrosten er over.

Så dybde: 0,5cm Spiringstid ca. 2-3 uger

Blomstrings tidspunkt: Juni-september

Trives i skygge, halvskygge eller sol.

Højde: 90-120cm

Planteafstand: 50cm

Flerårig staude, giftig

Jordbund: Almindelig havejord og sandet jord, veldrænet og let fugtig. 

Vægt: 3g frø i posen, svarer til ca. 150 stk. frø

Læs om hvordan du laver blomsterbuketter fra haven

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i