FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Forglemmigej
Forglemmigej
Forglemmigej buket
Forglemmigej
Forglemmigej frø
Forglemmigej
Forglemmigej frø
Forglemmigej nybegynder blosmt

Forglemmigej

24,00 kr
Varenummer: 3330
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk Forglemmigej i en grupper eller i en krukke. 

Myosotis alpestris, Royal Indigo Blue. Forglemmigej er let at dyrke og ikke til at undvære i en have. Den kan dække bunden af et bed smukt med små blå blomster. Den danner tuer af ca. 40cm højde og forvitrer sig gerne.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Blomsterfrø

Anvendelse af Forglemmigej

Forglemmigej kan anvendes som en bedkant, da den kun bliver 40cm høj, den er velegnet til at dyrke i krukker eller i en blomsterkasse. Den tiltrækker insekter og egner sig godt i den vilde have. 

Hvordan ser Forglemmigej ud?

Denne alpeudgave af Forglemmigej ser man rigtig ofte i de danske haver. Forglemmigej er en romantisk, lav og meget smuk blomst, som vokser i mindre tuer. Den bliver ikke så høj og har en kompakt vækst.

Den sætter en masse små blå blomster i klaser. Blomsterne er omkring 1 cm i diameter. Blomsterne er Indigo blå - smuk marineblå. Det er en toårig blomst, som bruger det første år på at danne det grønne ved, året efter blomstrer den. 

Insektvenlig blomst

Forglemmigej er rig på både nektar og pollen. Midten af den alle de blå blomster er gul, men når blomsten er blevet bestøvet skifter midten fra gul til hvid. På den måde ved insekterne hvilke blomster der er bestøvet og hvilke de skal besøge. 

Forglemmigej er en spiselig blomst

Du kan spise de små blå blomster på Forglemmigej. Blomsterhovederne kan anvendes som pynt på kager, skyr eller desserter. De smager ikke af ret meget, men det ser smukt ud. Men vær sikker på at det er Forglemmigej du spiser, da den kan forveksles med Kærmindesøster, som IKKE er spiselig. 

Blomstens navn: Forglemmigej 

Forglemmigej i blomstersproget betyder: Lad mit billede evigt bo i dit hjerte. Venskab ud over døden.

Der findes en gammel anekdote om dengang Gud skulle navngive alle de dyr og planter, som han havde skab. Da var der en lille blå blomst som hele tiden råbte " Forglem mig ej, forglem mig ej...." Deraf navnet.


Hvornår skal man så frø til Forglemmigej?

Så tidspunkt: April-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Kan forspires indendørs i marts-april, sæt den lyst og køling, når den er spiret. Udplantes når frosten er ovre.

Blomstrings tidspunkt: Maj-juli

Trives i sol eller halvskygge.

Højde: 40cm

Toårige sommerblomst, selvsående

Planteafstand: 20cm

Jordbund: alm havejord

Vægt: 0,5g svarer til ca. 750 stk. frø

Farve: Royal Indigo blue

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer