FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Forglemmigej
Forglemmigej
Forglemmigej buket
Forglemmigej frø
Forglemmigej frø
Forglemmigej frø

Forglemmigej

24,00 kr
Varenummer: 3330
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk Forglemmigej i en grupper eller i en krukke. 

Myosotis alpestris, Royal Indigo Blue. Forglemmigej er let at dyrke og Forglemmigej ikke til at undvære i en have. Forglemmigej kan dække bunden af et bed smukt med små blå blomster. Forglemmigej planten danner tuer af ca. 40cm højde og forvitrer sig gerne.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Blomsterfrø

Anvendelse af Forglemmigej

Forglemmigej kan anvendes som en bedkant, da den kun bliver 40cm høj. Forglemmigej er velegnet til at dyrke i krukker eller i en blomsterkasse.

Forglemmigej tiltrækker insekter og egner sig godt i den vilde have., den trives fint sammen med andre blomster og urter.

Hvordan ser Forglemmigej ud?

Denne flerårig, alpeudgave af Forglemmigej ser man rigtig ofte i de danske haver. Forglemmigej er en romantisk, lav og meget smuk blomst, som vokser i mindre tuer. Forglemmigej bliver ikke så høj og har en kompakt vækst.

Forglemmigej sætter en masse små, blå blomster i klaser. Blomsterne på Forglemmigej bliver omkring 1 cm i diameter. Blomsterne på denne Forglemmigej er Indigo blå - som er en smuk marineblå. Forglemmigej er en toårig blomst, som bruger det første år på at danne det grønne ved, året efter blomstrer Forglemmigej planten. 

Forglemmigej er en insektvenlig blomst

Forglemmigej er rig på både nektar og pollen. Midten af alle de blå blomster på Forglemmigej er gul, men når blomsten er blevet bestøvet skifter midten fra gul til hvid. På den måde ved insekterne, hvilke blomster på Forglemmigej, der er bestøvet og hvilke de skal besøge. 

Forglemmigej er en spiselig blomst

Du kan spise de små blå blomster på Forglemmigej. Blomsterhovederne fra Forglemmigej kan anvendes som pynt på kager, skyr eller desserter. Blomsterne på Forglemmigej smager ikke af ret meget, men de er meget smukke. Men vær sikker på, at det er Forglemmigej, du spiser, da den kan forveksles med Kærmindesøster, som IKKE er spiselig. 

Læs om Spiselige blomster her

Blomstens navn: Forglemmigej 

Forglemmigej i blomstersproget betyder: Lad mit billede evigt bo i dit hjerte. Venskab ud over døden.

Der findes en gammel anekdote om dengang Gud skulle navngive alle de dyr og planter, som han havde skabt. Da var der en lille blå blomst, som hele tiden råbte " Forglem mig ej, forglem mig ej...." Deraf navnet Forglemmigej.


Hvornår skal man så frø til Forglemmigej?

Så tidspunkt: Frø til Forglemmigej kan sås i april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Forglemmigej kan forspires indendørs i marts-april, sæt den lyst og køling, når den er spiret. Forglemmigej udplantes, når frosten er ovre.

Blomstrings tidspunkt: Maj-juli

Trives i sol eller halvskygge.

Højde: 40cm

Toårige sommerblomst, selvsående

Planteafstand: 20cm

Jordbund: alm havejord

Vægt: 0,5g svarer til ca. 750 stk. frø

Farve: Royal Indigo blue

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i