FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Der er flere gode grunde til at have en vildere have.

I Danmark ser vi et drastisk fald i insekter. Det er særligt sommerfugle og bier, der er særligt udsatte. Antallet af sommerfuglearter er faldet meget. 50 ud af 75 sommerfuglearter er faldet i bestand fra 2014 til 2022, hvoraf de 12 af arterne er helt forsvundet! 

Naturen mangler simpelthen plads, da mange bestande af dyr og planter har svært ved at udvikle og formere sig på tværs af deres levesteder. Dermed derfor falder biodiversiteten.

Sommerfuglene er truede og forsvinder

I dag er over halvdelen af de sommerfugle, der normalt ville være i Danmark truede eller forsvundet. De dør blandt andet, fordi de mangler føde og levesteder, der er ikke nok vild natur til at de kan finde føde og levesteder. Men du kan hjælpe dem ved at så hjemmehørende arter og vilde frøblandinger.

Læs mere om Værtsplanter til sommerfugle

Bier mangler føde

Bierne kæmper ligeledes en hård kamp for at overleve. Bierne dør på grund af fødemangel, mangel på husly eller pga. sprøjtemidler. Bier har behov for masser af energi, når de flyver fra blomst til blomst. De har behov for pollen og nektar.

I den vilde have forsøger vi at spille med - og ikke mod - naturen.

Som haveejer eller sommerhusejer har du muligheden for at gøre en forskel. Et første skridt er at lade noget af græsset gro langt. Det er en lille ting, men af stor symbolsk og biologisk betydning.  Græsplænen fylder ofte en meget stor del af haven - det er både praktisk og upraktisk. 

Ørken græsplæner

Græsplænen er god til aktiviteter og leg, men den kræver også meget pasning med klipning og kantbeskæring. For biodiversiteten er græsplænen en stor ørken. Som en ensformig monokultur. 

Så vilde blomsterblandinger

Du kan gøre en endnu større forskel ved at invitere insekterne inden for i din have eller altankasse ved byde på lækker nektar. Det kan du blandt andet gøre ved at så eller sætte flere blomster i din have eller altan, som indeholder masser af pollen og nektar.  Du finder blomsterfrø i kategorien Bi-venlige planter Du kan opsætte et insekthotel eller såfrøblandingerne Vilde blomster. Måske skal du også sætte nogle insektvenlige blomsterløg til efteråret, så der også er nektar i haven til tidligste forår. 

Det er enkelt

Mindre granit, flere forskellige planter, længere græs og flere blomster i haven, så enkelt er det!..

Læs her Hvordan får jeg en vild have?


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i