FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, frøblanding
Vild med skygge, frøblanding
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig frøblanding
Vild med skygge indeholder alm brunelle
Vild med skygge indeholder Farvegåseurt
Vild med skygge indeholder Røllike
Vild med skygge frøblanding
Vild med skygge
Vild med skygge frøblanding

Vild med skygge, flerårig

57,00 kr
Varenummer: 1011
Mængderabat
Ved køb af 3: 53,00 kr
Ved køb af 5: 50,00 kr
Ved køb af 10: 40,00 kr

En flerårig vild frøblanding til skygge eller halvskygge

Hvis du træt af det område af din græsplæne, som altid mest er mos, fordi der er for meget skygge, så vælg denne blanding, jeg har døbt "Vild med skygge".

Sår du denne vilde, flerårige frøblanding kan erstatter du mos med spændende græsarter, smukke blomster og hjemmehørende vilde urter til glæde for sommerfuglene.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du Vilde blomsterblandinger uden græsfrø

Flerårig frøblanding 

Græsser, blomster- og urterne i denne flerårige frøblanding er nøje udvalgt til at vokse på de steder, hvor der er mindst sol. Det er en frøblanding, som består af ca. 97% flerårige sorter, det vil sige at græsserne, blomsterne og urterne kommer igen år efter år.

Mange af frøene er fra hjemmehørende arter, som i de fleste tilfælde er høstet i Danmark.

Vild med skygge til din sommerfuglehave

I denne frøblanding finder du både græs, blomster og urter som er værtsplanter for sommerfuglene. Det vil sige at sommerfuglene lægger deres æg på planterne. Ved at så frøblandingen hjælper du sommerfuglen med nye levesteder og det har de virkelig brug for.

Natviol er værtsplante for sommerfuglene: Store kålsommerfugl og Aurora. 

Skovjordbær er værtsplante for: Spættet bredpande

Græssorten Rødsvingel er værtsplante for sommerfuglene: Vejrandøje, Perlemorrandøje, Okkergul Randøje, Engrandøje, Græsrandøje, Skakbrætsommerfugl og Sandrandøje

Græssorten Hvene er værtsplante for sommerfuglene: Okkergul Randøje, Engrandøje, Græsrandøje og Sandrandøje. 

Almindelig Kællingetand er værtsplante for sommerfuglene: Spættet Bredplande og Gråbåndet Bredpande samt Skovhvidvinge, Orange Høsommerfugl, Dværgblåfugl, Korthaleblåfugl, Argusblåfugl, Foranderlig Blåfugl og Almindelig blåfugl.

Almindelig Røllike er værtsplante for flere sommerfugle arter: Røllikeblomstervikler, Brun bjørnespinder, Rødfrynset bjørn og  andre natsværmere.

Flere af sorterne indeholder masser af nektar og pollen, de vil derfor tiltrække bier, svirrefluer og andre insekter, bl.a. Almindelig Brunelle, Almindelig kællingetand og Farvegåseurt. Frøblandingen er derfor med til at øge biodiversiteten i din have.

Så frøblandingen i stedet for mos

Mos er "dejlig grønt", men kan også være lidt af en belastning i en græsplæne, da det hindrer alt andet fra at gro i plænen. Ved at så denne flerårige frøblanding får du meget mere liv i den skyggefulde del af din græsplæne. Så frem for at være en mosplæne vil din plæne blive smukke græsser med nogle blomster og urter imellem.

Samtidig bliver du fri fra at slå denne del af græsplænen i sommermånederne, da græsserne skal have lov til at få godt fat.

Disse græsser, blomster og urter trives i halvskygge og skygge. Blandingen er derfor velegnet til steder, som får mindre end 6 timers lys om dagen i sommermånederne. Husk at fjerne græs og mos inden du sår frøene.

Frøblanding af høj kvalitet

Frøene er af højeste, professionelle kvalitet, så du er sikret god spiring og et godt resultat.

Vild frøblanding med spiselige blomster

I denne blanding er Skovjordbær, Hulkravet kodriver, Løgkarse, Natviol, Røllike og Ramsløg spiselige. Husk kun at spise blomsterne i små mængder. Læs mere om Spiselige blomster her

Tilsæt selv ekstra mange blomster til frøblandingen

Du kan vælge at tilsætte ekstra urter og blomster til blandingen, hvis du ønsker ekstra mange af en bestemt slags blomster eller urter. Du finder frø til dem her: Skovjordbær, KornvalmueAkelejeAlmindelig KællingetandAlmindelig brunelleAlmindelig SyreAlmindelig RøllikeFarvegåseurtFingerbøl og Natviol

Den vilde frøblanding indeholder:

Rødsvingel, Alm. Rapgræs / Poa, Mosebunke / Deschampsia cespitosa, Alm. Hvene / Agrostis capillaris, Skovjordbær / Fragaris vesca, Nældeklokke / Campanula trachelium, Hulkravet kodriver / Primula veris,  Fingerbøl / Digitalis, Løgkarse / Alliaria petiolata, Dagpragtstjerne / Silene dioica, Ramsløg / Allium ursinum, Natviol / aftenstjerne og Akeleje / Aquilegia vulgaris, Almindelig Kællingetand / Lotus cornicatus,  Almindelig brunelle / Prunella vulgaris, Almindelig Syre / Rumex acetosaAlmindelig Røllike /Achillea millefolium og Farvegåseurt / Anthemis tinctoria 

Blandingen indeholder ca. 70 % græsfrø og 30 % blomsterfrø og urtefrø. 

Hvornår skal man så frøblandingen Vild med skygge?

Så tidspunkt: april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet

Blomstringstidspunkt: juli-oktober

Højde: 20-110cm

Vægt 10 g frø i posen

Flerårige græsser, hjemmehørende urter og blomster

Så mængde 4 g/kvm

Læs så vejledning:  Hvordan sår man vild naturengsblading?

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer