FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig
Vilde frø til skygge
Vild med skygge, frøblanding
Vild med skygge
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge frøblanding
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge, flerårig frøblanding
Vild med skygge indeholder alm brunelle
Vild frøblanding til skygge
Vild med skygge indeholder Farvegåseurt
Vild med skygge, flerårig
Vild med skygge indeholder Røllike
Vild med skygge
Frøblanding til skygge med vilde blomster
Frøblanding til skygge
Vild med skygge flerårig
Vilde blomster i skyggen

Vild med skygge, flerårig

57,00 kr
Varenummer: 1011
Mængderabat
Ved køb af 3: 53,00 kr
Ved køb af 5: 50,00 kr
Ved køb af 10: 40,00 kr

En flerårig, vild frøblanding til skygge eller halvskygge

Hvis du træt af det område af din græsplæne, som altid mest er mos, fordi der er for meget skygge, så vælg denne vilde frøblanding, som jeg har døbt "Vild med skygge". 

Sår du denne vilde, flerårige frøblanding kan erstatter du mosset i din græsplæne med spændende græsarter, smukke blomster og hjemmehørende vilde urter til glæde for insekterne.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du Vilde blomsterblandinger uden græsfrø

Flerårig, vild frøblanding i skyggen

Græsser, blomster- og urterne i denne flerårige, vilde frøblanding er nøje udvalgt til at vokse på de steder, hvor der er mindst sol. Trives i halvskygge og skygge. Det er en vild frøblanding, som består af ca. 97% flerårige sorter, det vil sige, at de vilde græsser, blomsterne og urterne kommer igen år efter år.

Mange af frøene i denne frøblanding er hjemmehørende arter i Danmark.

Vild med skygge til din sommerfuglehave

I denne vilde, flerårige frøblanding finder du både græs, blomster og urter, som er værtsplanter for sommerfuglene. Det vil sige at sommerfuglene lægger deres æg på planterne. Ved at så denne flerårige frøblanding hjælper du sommerfuglen med nye levesteder og det har de virkelig brug for!

I denne vilde frøblanding finder du følgende værtsplanter til sommerfugle:

Natviol er værtsplante for sommerfuglene: Store kålsommerfugl og Aurora. 

Skovjordbær er værtsplante for: Spættet bredpande

Græssorten Rødsvingel er værtsplante for sommerfuglene: Vejrandøje, Perlemorrandøje, Okkergul Randøje, Engrandøje, Græsrandøje, Skakbrætsommerfugl og Sandrandøje

Græssorten Hvene er værtsplante for sommerfuglene: Okkergul Randøje, Engrandøje, Græsrandøje og Sandrandøje. 

Almindelig Kællingetand er værtsplante for sommerfuglene: Spættet Bredplande og Gråbåndet Bredpande samt Skovhvidvinge, Orange Høsommerfugl, Dværgblåfugl, Korthaleblåfugl, Argusblåfugl, Foranderlig Blåfugl og Almindelig blåfugl.

Almindelig Røllike er værtsplante for flere sommerfugle arter: Røllikeblomstervikler, Brun bjørnespinder, Rødfrynset bjørn og  andre natsværmere.

Flere af urterne og blomsterne i denne flerårige frøblanding indeholder masser af nektar og pollen, de vil derfor tiltrække bier, svirrefluer og andre insekter, bl.a. Almindelig Brunelle, Almindelig kællingetand og Farvegåseurt. Den vilde frøblandingen er derfor med til at øge biodiversiteten i din have.

Så den vilde frøblanding i stedet for mos

Mos er "dejlig grønt", men kan også være lidt af en belastning i en græsplæne, da det hindrer alt andet fra at gro i plænen. Ved at så denne vilde, flerårige frøblanding får du meget mere liv i den skyggefulde del af din græsplæne. Så frem for at være en mosplæne vil din plæne blive smukke græsser med nogle blomster og urter imellem.

Samtidig bliver du fri fra at slå denne del af græsplænen i sommermånederne, da græsserne skal have lov til at få godt fat.

I denne vilde frøblanding trives græsser, blomster og urter i halvskygge og skygge. Frøblandingen er derfor velegnet til steder, som får mindre end 6 timers lys om dagen i sommermånederne. Husk at fjerne græs og mos, inden du sår frøblandingen.

En vild frøblanding af høj kvalitet

Frøene i denne vilde frøblanding er af højeste, professionelle kvalitet, så du er sikret god spiring og et godt resultat.

Vild frøblanding med spiselige blomster

I denne vilde flerårige frøblanding er Skovjordbær, Hulkravet kodriver, Løgkarse, Natviol, Røllike og Ramsløg spiselige. Husk kun at spise blomsterne i små mængder. Læs mere om Spiselige blomster her

Tilsæt selv ekstra mange blomster til frøblandingen

Du kan vælge at tilsætte ekstra mange urter og blomster til blandingen, hvis du ønsker ekstra mange af en bestemt slags blomster eller urter. Du finder frø til dem her: Skovjordbær, Akeleje KællingetandBrunelleSyreRøllikeFarvegåseurtFingerbøl og Natviol

Den vilde, flerårige frøblanding indeholder:

Rødsvingel, Alm. Rapgræs / Poa, Mosebunke / Deschampsia cespitosa, Alm. Hvene / Agrostis capillaris, Skovjordbær / Fragaris vesca, Nældeklokke / Campanula trachelium, Hulkravet kodriver / Primula veris,  Fingerbøl / Digitalis, Løgkarse / Alliaria petiolata, Dagpragtstjerne / Silene dioica, Ramsløg / Allium ursinum, Natviol / aftenstjerne og Akeleje / Aquilegia vulgaris, Forglemmigej / Myosotis alpestris, Judaspenge / Lunaria annua, Almindelig Kællingetand / Lotus cornicatus,  Almindelig brunelle / Prunella vulgaris, Almindelig Røllike /Achillea millefolium og Farvegåseurt / Anthemis tinctoria 

Frøblandingen indeholder: ca. 70 % græsfrø og 30 % blomster og urter. 

Hvornår skal man så frøblandingen Vild med skygge?

Så tidspunkt: april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Fjern alt ukrudt og græs , før du sår.

Blomstringstidspunkt: juli-oktober

Trives i halvskygge og skygge

Højde: 20-110cm

Vægt: 10 g frø i posen

Flerårige græsser, hjemmehørende urter og blomster

Så mængde: 4 g/kvm

Læs så vejledning:  Hvordan sår man vild naturengsblading?

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i