FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Frø til almindelig syre
Frø til almindelig syre
Almindelig Syre
Almindelig Syre, hjemmehørende
Syre Frø
Almindelig Syre værtsplante
Almindelig syre frø
Almindelig syre
Almindelig syre
Almindelig syre til sommerfugle

Almindelig Syre

24,00 kr
21,60 kr
Varenummer: 3410
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk Almindelig Syre til syredrik, fisk, supper og salater, som en lækker krydderurt.

Rumex acetosa. Almindelig Syre er en flerårig, hjemmehørende urt. Bladene på Almindelig Syre smager syrligt , ligesom skovsyre, hele planten er spiselig, den har i århundrede været anvendt som spiseplante i hele verden. Planten er nem at dyrke. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Vilde "bland selv" frø 

Mere biodiversitet med Almindelig Syre

Almindelig syre er nektarplante for sommerfugle og værtsplante for sommerfugle og insekter. Det vil sige at sommerfuglene og insekterne lægger deres æg på planten. Almindelig Syre er værtsplante for: Dukatsommerfugl, Violetrandet Ildfugl, Violet Ildfugl, Lille Ildfugl, Sort Ildfugl, Syrebladhveps, Syrebladlus, Syrengalmide, Syreugle og Syremåler m.fl. Hvis ud så Almindelig Syre i din have kan du være heldig at få besøg af dem.

Læs mere om Værtsplanter til sommerfugle

Almindelig syre er en spiselig plante

Almindelig Syre bliver i mange lande anvendt i traditionel lokale retter, - ofte sammen med spinat, i kartoffelmos, stuvning eller supper.

Almindelig syre smager godt i retter med kartofler, linser, salater, milde gryderetter f.eks. kalvefrikassé, fisk skaldyr, grillede zucchini, stegt aubergine, fede retter og flødebaserede desserter. Bladene har en frisk citronagtig syrelighed med noter hen ad kiwifrugt.

De spæde blade er bløde,  lidt sprøde i munde og har lidt sødme i sig. Du kan anvendes bladene som du ville anvende citron.

Du kan plukke blade fra Almindelig Syre fra marts til oktober, men den smager bedst før og efter blomstring, - under blomstringen smager den bitter. Hvis du klipper den ned, sætter den nye blade, de spæde blade kan plukkes frem til oktober. 

Du kan purere bladene fra Almindelig Syre eller blende dem med i saucer, juicer og supper. Hvis du spiser den rå i kolde retter eller som topping, så er smagen skarpest.

Opskrift med Almindelig syre

Opskrift på Skovsyregranite

Opskrift på Rødknæsalat

Opskrift på Grøn suppe med urter

Opkrift på Syredrik

Opskrift på Rødbeder med blåbær, ene og almindelig syre

Almindelig syre indeholder Oxalsyre

Almindelig syre indeholder oxalsyre, så spis kun en mindre mængde af gangen, da oxalsyre kan være let giftig i store mængder. Samtidig er Almindelig syre rig på C-vitamin.

Almindelig syre - en gammel lægeplante

Almindelig syre har været anvendt som en lægeplante, den stammer oprindelig fra middelhavsområdet. Munkene dyrkede almindelig syre og anvendte den i suppe til de syge, bla. mod skørbug.  De gamle romere og grækere brugte syre som et appetitfremmende middel til dem som havde mistet lysten til at spise. 

Stilken kan blive på til en meter høj.  Planten deler sig ofte. Den danner flere krogede toppe med små grønne/rustrøde blomster, som sidder tæt på stænglen. Hvis man selv vil samle frø fra planten, kræver det at man har både en han og en hunplante for at frøsætningen kan lykkes, da planten er tvebo. 

Hjælp sommerfuglene med værtsplanter og læs om dem

Læs om Lille ildfugl

Læs om Syrebladhveps

Læs om Syrengalmide

Læs om Syrebladlus

Læs om Syreugle

Læs om Syremåler

Hvornår sår man frø til Almindelig syre

Så tidspunkt: marts-maj direkte på voksestedet

Blomstrings tidspunkt: maj-juni måned

Trives i bedst i sol.

Højde: planten bliver 40-80cm. 

Flerårig urt, hjemmehørende

Jordbund: næringsholdig jord, rig på kalk.

Vægt: 1 g frø i posen

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer