FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop

Vejledning til hvordan du sår vilde blomsterblandinger

Vejledning til hvordan du sår de vilde blomsterfrøblandinger: Vild med brumbassens bedVild med kærlighed, Vild med vilde buketter, Vild med spiselige blomsterVild med flerårige blomsterVild med solskin og insekter, Vild med tøseblomster, Vild med brumbassens bed og Vild med biodiversitet

Kom godt i gang med at skabe bedre forhold for insekter og dyr i din have, da der mange steder er tilbagegang for biodiversiteten. Insekter og dyr mangler tilstrækkeligt føde. Bierne løber tør for energi og dør, da der er for langt imellem blomster med nektar og pollen. Sommerfuglene mangler føde og værtsplanter til deres æg og larver. Derfor er de vilde blomster frøblanding ikke kun en berigelse af haven, men også et bidrag til minimere biodiversitetskrisen.

Sådan etablere du et bed med vilde blomster frøblandinger

  1. Kultivér jorden til et godt så-bed, fjerne alt beplantning.
  2. Gør jorden plan og jævn med en rive, samt fjern større sten, rødder og lignende.
  3. Så nu den anbefalede mængde frøblanding, se under varebeskrivelsen. Bland gerne frøblandingen op med tørt sand for en lettere udsåning.
  4. Bind frøene til jordoverfladen ved at stampe jorden.
  5. Vand evt. de spirende frø i tørre perioder.
  6. Fjern løbende tidsler, kvikgræs, gråbynke og andre uønskede arter.
  7. Nyd din smukke og vilde blomstereng sommeren over, og lad den stå vinteren over for at tilbyde levesteder for insekterne.
  8. Klip først området i det tidlige forår, således hæmmer du græsvækst og giver mere lys til fremspiring af blomsterfrø.

Læs mere om hvordan sår man vild naturengsblanding?

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i