FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop

Lav selv tomatplanter til friland eller drivhus

Tomatplanter kan være smådyre at købe i planteskolen - og udvalget er ofte begrænset. Ved selv at dyrke dem fra bunden, kan du få en højere kvalitet af planterne - og du kan dyrke så mange planter, at du har nok til at bytte med.

Ved selv at dyrke dine tomatplanter fra bunden får du stærkere og mere robuste planter.


Hvornår skal jeg så mine tomatfrø?

Vælg de tomatfrø, du ønsker at dyrke (eller give som gave til andre, når du har forspiret dem) 🍅🍅🍅.

I hver potte sår du ca. 2-3 tomatfrø i februar eller marts i så- og priklejord. Dæk frøene med et tyndt lag jord, og stil dem i en varm vindueskarm efter vanding. Dæk potterne med plastik, så de ikke tørrer ud, og du derfor ikke skal vande så tit. 

Når spirerne er kommet op, fjerner du plastikken - og hold dem fortsat fugtige🌱🌱🌱🌱. Husk at dele dine billeder på FB og IG med hashtagget #denspirendehave.

Når planterne er ca. 5 cm, er de klar til at plante ud i hver sin potte. Sørg for, at de er dækket af jord op til 1. bladsæt. Vandes hver eller hver anden dag.

Du planter dem ud i dit drivhus midt i maj. Skal de vokse på friland plantes de ud midt i maj-juni. Dyrker du dine tomater på friland, plantes de ud op ad en varm mur beskyttet mod vind.

Jeg glæder mig til at følge dine planters vækst på de sociale medier.

Mens du venter på, at dine tomatplanter vokser sig store og stærke, kan du så krydderurter og salater i potter i dit drivhus. Når tomatplanterne er klar til at flytte ud i drivhuset, sætter du krydderurter og salater ud i køkkenhaven.

Her finder du de forskellige tomatfrø

Læs her hvordan dyrker man krydderurter


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer