FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Vild med hjemmehørende
Vild med hjemmehørende
Frøblandingen blomstereng Vild med grøftekanten
Vild med hjemmehørende planter
Frøblandingen Vild med hjemmehørende
Vild med hjemmehørende - biodiversitet.
Frøblanding med hjemmehørende planter.
Vild med hjemmehørende
Frøblandingen Vild med hjemmehørende
Vild med hjemmehørende
Insektvenlig frøblanding
Vild med hjemmehørende frøblanding
Vild med hjemmehørende
Vild gulerod er værtsplante for sommerfugle Svalehale. Køb før her
Vild med hjemmehørende blomstereng
Vild med hjemmehørende blomster
Frøblanding til hjemmehørende blomster.
Vild frøblanding med hjemmehørende arter
Vild med hjemmehørende
Vild med hjemmehørende arter

Vild med hjemmehørende

57,00 kr
Varenummer: 1013
Mængderabat
Ved køb af 3: 53,00 kr
Ved køb af 5: 50,00 kr
Ved køb af 10: 40,00 kr

Drømmer du om vilde hjemmehørende planter i din have?

Frøblandingen er fyldt med vilde, hjemmehørende blomster, urter og græsser, som tiltrækker sommerfugle, vilde bier og humlebier.

Nogle af de hjemmehørende planter i denne frøblanding er værtsplanter for sjældne sommerfugle, - du kan  hjælpe sommerfuglene med at formere sig - så frøblandingen.


1
+
Tilføj til kurv

Frøblanding med vilde hjemmehørende arter indeholder:

Almindelig Røllike, Vild gulerod, Kornblomst blue ball, Kornblomst Mauve ballSlangehoved, Rødsvingel, Almindelig Kællingetand, Rødknæ, Lancet-vejbred, Hvid okseøje, Gul okseøje, BlåhatAlmindelige Hvene, KlinteAlmindelig syre og Rødkløver 

Dyrk spiselige hjemmehørende planter

Du kan spise flere af de hjemmehørende planterne, lave kryddersnaps, plukke friske buketter eller tørre blomster. Du kan drikke syredrik eller urtete med friske eller tørrede blade, bruge syrens eller vejbred blade i madlavningen. 


Øg biodiversiteten med vilde hjemmehørende planter

Med frøblandingen "Vild med hjemmehørende" kan du gøre øge biodiversiteten i din have eller på din altan. Du kan hjælpe bier og sommerfugle med føde og husly. Måske er du så heldig, at du får besøg af nogle af de smukkeste eller mest sjældne sommerfugle herhjemme. Samtidig bidrager du med føde til havens vilde fugle.

Brug vilde hjemmehørende urter i madlavningen

Der er spændende hjemmehørende urter i frøblandingen, som du kan bruge i køkkenet. Og det bedste ved det hele er, at du kan plukke skønne vilde grøftekantes buketter til dig selv eller til dine naboer og venner.

De forskellige hjemmehørende planters egenskaber:

  • Slangehoved tiltrækker masser af humlebier, honningbier og sommerfugle, da den er rig på pollen og nektar. Slangehoved er en lægeplante, som i oldtiden blev anvendt mod slangebid. Slangehoveds tørrede rødder kan bruges til at farve papir rødt.
  • Almindelig røllike er en spiselig blomst med en kraftig, krydret duft og smagen er bitter - den minder lidt om karse. Lav din egen kryddersnaps med Almindelig røllike. Tørret røllike kan anvendes til urtete.
  • Vild gulerod tiltrække honningbier, vilde bier og specielt god til svirrefluer. Den er værtsplante for den smukke sommerfugle Svalehale (se foto). I 1600 tallet blev den anvendt som et elskovsmiddel.
  • Både kornblomsten Blue ball og Mauve ball kan bruges til buketter enten som friske eller tørrede. Kronbladene kan anvendes som pynt på kager, i bagværk, mysli, salater, kryddersmør, smoothies, koldskål eller fryses ind i isterninger. 
  • Rødsvingel er en smuk græssort, som du kender fra græsmarker, vejkanter og klitter. Den bliver op til 75-100cm høj og bidrager til den helt rigtige grøftekant-stemning.
  • Almindelig kællingetand er meget populær blandt insekter, f.eks. snudebiller. Blomsten tiltrækker også sommerfuglen Blåfugle (se foto). Samtidig er den værtsplante for de sjældne sommerfugle spættet bredpandet og gråbåndet bredpande (se foto). 
  • Lancet-vejbred er en hjemmehørende plante, som tiltrækker bier og sommerfugle, den er værtsplante for okkergul pletvinge sommerfugl (se foto), som er ved at uddø i Danmark. Bladene fra planten kan hakkes og anvendes i brød eller boller, eller de kan stuves ligesom grønkål. Lancet-vejbred kan anvendes til urtete.
  • Almindelig Hvene er en hjemmehørende plante i Danmark, som har en fin, spinkel fremtræden. 
  • Rødkløver er en spiselig blomst, som humblebierne virkelig elsker. Rødkløver er værtsplante for larver af sommerfuglene: Almindelig blåfugl (se foto), Engblåfugl, Gul høsommerfugl (se foto)og Orange høsommerfugl og smukke Seksplettede køllesværmer (se foto).  Sikke en skøn og nyttig grøftekant, du kan skabe i din have.

Hvornår skal man så den vilde frøblandingen?

Så tidspunkt:  april-juni eller september-oktober måned og en månedstid frem

Blomstringstidspunkt: juli-oktober

Trives i sol.

Jordbund: Blandingen er velegnet til almindelig veldrænet havejord og næringsfattig jorde som f.eks. sommerhushaver.

Højde: 30-75cm, kan blive op til 100cm høj

Etårige blomster og flerårige græsser og urter

Vægt: 10 g frø i posen

Så mængde: 3-4g/kvm

Læs mere om de enkelte arter her

Læs mere om de spiselig blomster her

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
Kvalitetsfrø

i smukke frøposer