Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT 

 FRI FRAGT FRA 399,- KR

Tilbage til webshop
Morgenfrue, Pacific Beauty frø
Morgenfrue, Pacific Beauty frø
Morgenfrue frø
Morgenfrue
Morgenfrue
Morgenfrue, Pacific Beauty dobbelte
Morgenfrue spiselig blomst

Morgenfrue, Pacific Beauty

24,00 kr
19,20 kr
Varenummer: 3326
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk smukke Pacific beauty Morgenfruer mange gule farver

Calendula officinalis, Pacific Beauty, Smukke, smukke Morgenfruer i alle mange gule og orange farver. Denne skønne gule farvepalette af Morgenfruer kaldes Pacific beauty og blomstre er citrongul, solgul, abrikos og orange. Blomsterhovederne på de gule skønheder er fyldige /dobbelte. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere  Blomsterfrø

Brug Morgenfruer som kantblomst eller i blomsterbed

Morgenfruer er velegnede til at kante dit bed eller din køkkenhave, de danner en smuk gylden ramme.

Du kan også vælge at så Morgenfruerne i dit blomster bed, hvor der lige mangler lidt fyld, eller så Morgenfruer i et højbed eller krukker. Disse gyldne Morgenfruer er smukke som solskin. 

Brug Pacific beauty Morgenfruer som snitblomster

Du kan lave de smukkeste solskinsbuketter med denne skønne blanding af gyldne Morgenfruer. Pluk en buket med alle de forskellige Morgenfruer fra dette frømix, eller brug Morgenfruer i en buket sammen med havens øvrige blomster. 

Hvis du gerne vil forlænge blomstringsperioden på Morgenfruer, skal du bare sørge for at fjerne de blomsterhoveder (trimme), som begynder at visne, så kommer der nye blomster på Morgenfruerne.

Morgenfrue en spiselig blomst

Morgenfrues randblomster kan drysses over maden som et farverigt indslag. Du kan bruge Morgenfruer til at pynt dine kager. Kronbladene på Morgenfruer er spiselige. De friske eller tørrede kronblade på Morgenfruer kan bages ind i en bolledej eller et brød eller kog dem med i en kartoffelmos. Læs mere om spiselige blomster

Tørring af Morgenfruer

Morgenfruer egner sig godt til at blive tørrede, det er kronbladene på Morgenfruer du skal tørre kronbladene. De tørrede kronblade på Morgenfruer kan anvendes som erstatning for safran.

Du kan ligeledes anvende de tørrede Morgenfruer til bordpynt, i smør, til farvning af ris, fiskesuppe, kryddersalt, kagepynt og i salater. Eller kom tørrede kronblade fra Morgenfruer i en flaske med eddike eller olie.

Pluk kronbladene af blomsterhovederne på Morgenfruer  når de begynder at krølle sig sammen, på det tidspunkt er de lette at plukke af. Læg kronbladene på et stykke bagepair eller på en tallerken og lad dem tørre nogle dage ved stuetemperatur.  Undgå for meget direkte lys under tørringen af Morgenfruerne, det bleger den gule farve.

Morgenfrue kan også anvendes til hudpleje.

Urtete af Morgenfrue

Tørrede kronblade fra Morgenfrue kan anvendes til urtete. Morgenfrue te har en mild smag og dufter svag af blomster.

Tilberedning af Morgenfrue te: 1-2 tsk. urter pr. kop kogende vand. Trækketid: 5-10 min. Morgenfrue te sies med te filter.

Myrer hader Morgenfruer

Hvis du gerne vil slippe for myrer, skal du bare så Morgenfruer, myrer går nemlig i en store bue udenom Morgenfruer. Til gengæld er der mange insekter, som elsker Morgenfruer bla. svirrefluer, humlebier, vilde bier, sommerfugle og andre insekter.

Morgenfrue til jordforbedring

Morgenfrue kan anvendes til jordforbedring - som grøngødning. Så Morgenfruer og lad dem vokse op, derefter graves Morgenfruerne ned i jorden, mens de stadig er grønne og frisk. Morgenfruerne til at forbedre jordstrukturen og tilføre organisk materiale. 

Morgenfrue har dybe rødder. Hvis du sår Morgenfruer på tung lerjord, kan Morgenfruer være med til at løsne den tung jord og dermed forbedre jordstrukturen.

Morgenfruens historie

Morgenfrue er vildtvoksende i middelhavslandene og Nordafrika. I dag er Morgenfruer en af de mest udbredte sommerblomster.  Morgenfruer er en ældgammel medicinplante, som har været anvendt mod eksem og til sårheling. 

Derudover har Morgenfruer været anvendt mod galdelidelser, mod fodsvamp, ringorme, udslæt, bumser og som et sveddrivende middel. Hvis man laver et udtræk i alkohol af Morgenfruer, kan det anvendes mod kløe og myggestik. Derudover har Morgenfrue været anvendt som skyllemiddel til lyst hår. 

I dag anvendes Morgenfrue i creme, shampoo og i salve.

Tidligere mente man, at man ville være i stand til at se alferne, hvis man opholdt sig i nærheden af Morgenfruer.

Morgenfrue til farvning af garn

Morgenfrue er lige så farveægte som karotin (den gule farve i gulerødder) Morgenfrue kan anvendes til farvning af garn. Garnet som farves med Morgenfruer vil få enten en brun eller svag gul farve afhængig af hvilket bejdsemiddel der anvendes.

Hvornår skal man så frø til Morgenfruer

Så tidspunkt: frø til Morgenfruer sås i april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet. Så dybde 1 cm. Morgenfruer frø spirer efter en eller to uger. 

Blomstrings tidspunkt: 70 dage efter såning. Juni-september

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 60cm

Planteafstand: 20cm, rækkeafstand 25cm

Etårige sommerblomst, selvsår sig nemt.

Jordbund: almindelig næringsrig og veldrænet havejord.

Vægt: 4 g frø i posen, svarer til ca. 450-470 stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i