Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT 

 FRI FRAGT FRA 399,- KR

Tilbage til webshop

Det er både sjovt og  spændende - og ofte også billigst - at dyrke og brygge sin egen urtete.
Urterne får en bedre kvalitet, når de høstes på det tidspunkt, hvor de dufter stærkest. Samtidig har du mulighed for at undgå sprøjtemidler, når du selv dyrker dine egne urter.

Det er en gammel tradition af bruge urter til te. Traditionen stammer fra munkene, som havde en viden omkring de mange forskellige planters gavnlige virkning.
De vidste, at man kunne lave udtræk - altså te - fra forskellige planter og disse kunne lindre, forebygge eller behandle forskellige skavanker. 
Munkene kaldt deres udtræk for lægedrikke - i dag kalder vi det urtete.

Urtete drikke vi i dag, fordi det gavner kroppen og smager rigtig godt. Det er sundt, lækker og fyld med antioxidanter og vitaminer. 
Mange af de urter, som indgår i te blandinger, kan du finde i naturen eller selv dyrke i haven, på altanen eller på terrassen. Måske kunne du tænke dig en krukkehave med urter til te?

Tørrede urter til te

Det er let selv af tørre urter til te, de kan plukkes i små bundter og hænges til tørre.

Når du tørre urter skånsom med en temperatur på under 40 grader får du duftende og velsmagende urter, som du enten kan blande efter behag eller nyde dem hver for sig.

Hvis du skal tørre mange til både urtete og til krydderurter kan det være en ide at anskaffe sige en defibrillator.

Når du selv dyrker urterne til din te, ved du hvor urterne kommer fra, hvordan de er dyrket og kan dermed lave de lækreste blandinger. 

Hvilke urter kan man bruge til te?

Kamille, citronmelisse og mynte kender du sikkert allerede, men har du smagt urtete med Kornblomst eller Dragehoveder i😳? Hvad med den smukke røde basilikum, eller skovjordbær blade?

På dine gåturen kan du finde mælkebøtter og hyldeblomst, dem kan du nemlig også bruge. 

Andre forslag til  ingredienser i dine forskellige urteteblandinger: 

Morgenfrue, Citronhestemynte (kun blade), Basilikum, Ingefær, Gurkemejerod, Brændenælde, Skvalderkål, Gederams (kun blade), Røllike, Citrusfrugter, fx lime og citron, Roser, Lavendel, Æble, Rabarber, Salvie, Malurt, Rødkløver, lancet vejbred eller blade fra bærbuske, fx solbær, brombær, hindbær og jordbær

Hvordan laver man en kop urtete?

Overhæld friske bladdele med kogende vand. 
Brug 1-2 spsk. urter pr. kop. 
Trækketid 3-5 minutter
De fleste planter må gerne blive længere tid i tekanden eller glasset. Men tag altid de bitre urter op, f.eks. Almindelig Brunelle, Salvie eller Lancet vejbred, når teen har trukket.

Te af tørrede plantedele tilberedes som friske, brug 1-2 tsk. pr. kop. Trækketid 5-10 minutter.

Hvordan laver man iste?

Det er virkelig lækker med at glas iskoldt iste på en varm sommerdag.

Til iste kan du anvendes citronkatteurt, gerne med blomster. Eller Pebermynte og/eller Grønmynte/ Mojito mynte. Tilsæt evt. lidt Citronmelisse.

Teen brygges i dobbelt styrke af normalt. Isteen tilsættes ½-1 dl. sukker pr. liter efter smag.

Mange andre urteteer smager glimrende som iste - prøv dig frem.

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i