FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Tallerkensmækker frø, orange
Tallerkensmækker frø, orange
Frø til Tallerkensmækker
Klatreplante frø - tallerkensmækker.
Tallerkensmækker orange
Tallerkensmækker Frø
Tallerkensmækker frø
Køb frø til Tallerkensmækker - den er værtsplante for Lille kålsommerfugle

Tallerkensmækker, orange

24,00 kr
Varenummer: 3319
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Den orange Tallerkensmækker har "blinkende blomster" i skumringen.

Tropaeolum majus lobbianum. Tallerkensmækker, single, orange, planten kaldes blomsterkarse. Den orangr Tallerkensmækker er en etårig klatreplante, der er utrolig let at dyrke - en rigtig god nybegynder blomst . Tallerkensmækker blomstrer hele sommeren.


1
+
Tilføj til kurv

Tallerkensmækker er en spiselig blomst

Tallerkensmækker smager lidt lige som karse. Både blomster, frø og blade kan spises, Tallerkensmækker har en gavnelig indvirkning på fordøjelsen.

Vitaminer i Tallerkensmækker

Tallerkensmækker er rig på C-vitaminer og indeholder bakteriedræbende stoffer som hjælper på forkølelse eller ondt i halsen.

Anvendelse af Tallerkensmækker

Tallerkensmækker er meget velegnet til at dække et stakit, skrænter eller en kedelig kældertrappe, hvor den strålende blomster lyser op.  Prøv af plante Tallerkensmækker i en ampel eller en altankasse, hvor den ivrige vækst vil overraske og fryde. Tallerkensmækker er meget velegnet at dyrke sammen med squashplanter i køkkenhaven.

Dyrkning af Tallerkensmækker 

Tallerkensmækker kan dyrkes i bede eller krukker, Tallerkensmækker har været dyrket i Danmark siden 1600-tallet, den stammer fra Peru. Tallerkensmækker har rundt blade og blomsterne lyser op med sine orange blomster. 

Den orange Tallerkensmækker trives godt sammen med basilikum og tomatplanter. Tallerkensmækker kan minimere angreb af lus på naboplanter. 

Du kan høste frø fra Tallerkensmækker i efteråret når blomsterne begynder at visne, Tallerkensmækker sår sig selv, hvis du ikke fjerne blomsterne inden en kaster frø. Tallerkensmækker tåler i frost. 

Her finder du flere Spiselige blomster.

Tallerkensmækker er en værtsplante

Tallerkensmækker er perfekt til sommerfuglehaven. Tallerkensmækker er værtsplante for Stor kålsommerfugle og Lille kålsommerfugl (se foto) Det vil sige, at sommerfuglene lægger deres æg på planten og larverne vokser op der.

Historien bag Tallerkensmækker

I følge de gamle beretninger er Tallerkensmækker blevet dannet af det blod, der dryppede fra en trojansk kriger. De runde blade var hans skjold og de trompetformede blomster, var hans hjelm.

Hvornår skal man så Tallerkensmækker

Så tidspunkt: april-maj direkte på voksestedet, frøene sås i en potte inde marts - april og udplantes på voksestedet i maj. Et frø i hver potte. Så dybde 1 cm.

Trives i halvskygge og sol.

Højde: op til 180cm på klatrestativ

Planteafstand: 25cm, rækkeafstand 30cm

Etårige klatreplante

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i