FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Skovjordbær
Skovjordbær
Skovjordbær, Baron von Solemacher
Skovjordbær, Baron von Solemacher frø
Skovjordbær
Skovjordbær frø

Skovjordbær, Baron von Solemacher

24,00 kr
Varenummer: 3432
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Baron von Solemacher - et populær skovjordbær med en lang høstsæson

Fragaria vesca, Baron von Solemacher. Baron von Solemacher er en populær og meget produktiv skovjordbærplante. Hvis du forspire frøene i det tidlige forår, kan du allerede høste de første skovjordbær til sommer og mange år ud i fremtiden - et virkelig lækker bær. Skovjordbær kommer igen og igen.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere vilde frø

Hvordan ser Baron von Solemachers skovjordbær ud?

Baren von Solemachers skovjordbær har tredelte blade med takker i kanten. Frugterne er store brede og kegleformede, de bliver op til 25mm i diameter. De får en smuk mørkerød farve, når de er modne. Planten laver ingen udløbere.

Baren von Solemachers skovjordbær stammer oprindelig fra Tyskland. Frøene til skovjordbærerne blev første gang udbudt til salg af den tysk frøhandel F.C.Heineman i 1935.

Hvordan smager skovjordbær? 

Skovjordbærrene har en dejlig aroma og er saftige - et virkelig lækker skovjordbær. Skovjordbær er sødere end de traditionelle jordbær og dufter skønt. De fleste børn elsker bare de smukke, røde skovjordbær. Du kan høste skovjordbær i en lang periode, måske helt ind i efteråret.

Skovjordbær i drivhuset?

Skovjordbær Baron von Solemacher  er let at dyrke. Den kan dyrkes både på friland eller i drivhuset. Den er ligeledes velegnet til at dyrke i krukker på altanen, gårdhaver, i en ampel eller endda i vindueskarmen. Det er oplagt at plante Skovjordbær i skovhaven eller brug den som bunddække under frugt træer eller buske.

Skovjordbær har et højtliggende rodsystem og bør derfor vandes i tørre perioder. Giv gerne planteren lidt gødning hvert forår. Det er vigtigt at holde området med skovjordbær fri fra ukrudt i etablerings perioden. Dæk gerne omkring planterne med græsafklip for at holde på fugten og minimere ukrudt.

Skovjordbær er bi-venlig 

Skovjordbær er en bi-venlig plante. De skønne hvide blomster er rige på pollen og det tiltrækker bier, svirrefluer og sommerfugle.

Urtete af skovjordbær 

De første blade kan spises rå eller kogte. De kan bruges som te, både tørrede eller frisk. De giver teen en mild og behagelig smag.  Mange børn synes godt om teen. Eller brug skovjordbær til salat, dessert eller pynt dine kager med de smukke, røde bær.

Lav snaps af Skovjordbær 

Skovjordbær kan bruges til en virkelig lækker snaps. Du finder opskriften her 

Opskrift på snaps med skovjordbær

Hvornår skal man så frø til skovjordbær?

Så tidspunkt: april-maj eller september-oktober direkte på voksestedet. Kan forspires i marts-april indendørs og udplantes, når frosten er over. Så ikke dybt, men kun helt i overfladen, dæk med en smule jord. Frøene bør står mørkt eller tildækket for at øge fremspiringen.

Høst tidspunkt: maj-oktober

Trives i helst sol og gerne delvis skygge.

Højde: 15-30cm

Planteafstand: 25cm

Flerårig staude 

Jordbund: Almindelig havejord, gerne humusrig.

Vægt 0,3 g frø i posen, svarer til ca. 900 frø

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i