FRI FRAGT FRA 399 DKK
Festuca rubra. Rødsvingel er en hjemmehørende, høj smuk græsart, som kommer igen år efter år. Flere sommerfugle har Rødsvingel som deres værtsplante, det vil sige, at de lægger deres æg på det høje græs. Så du hjælper sommerfuglene med et levested, når du sår Rødsvingel.
Rødsvingel kan vokse sammen med blomster og urter - så du kan lave din egen blomstereng i din have.
Du finder flere hjemmehørende arter her
Denne variant af Rødsvingel er uden lange udløbere, hvilket gør den meget velegnet at dyrke i den naturlige og vilde have. Den kan trives sammen med urter og blomster.
Med denne store portion Rødsvingel kan du udlægge et stykke af din have med Rødsvingel og blande lige præcis de blomster og urter sammen med græsfrøene, når du skal så. Du kan vælge en af de vilde blomsterblandinger, som er uden græsfrø eller du kan udvælge hjemmehørende urter og blomster. Eller du kan blande Rødsvingel med de traditionelle blomsterfrø
Rødsvingel fungere som værtsplante for en lang række sommerfugle. Det vil sige, at sommerfuglen lægger deres æg på græsset.
Rødsvingel er værtsplante for sommerfuglene: Vejrandøje, Perlemorrandøje, Okkergul Randøje, Engrandøje, Græsrandøje, Skakbrætsommerfugl og Sandrandøje, som du kan se på billederne her.
Bladene på Rødsvingel er ofte rødlige i bunden, hvor de er sammenrullede. Kun øverst på stråene finder man flade blade. Bladfarven er grågrøn til rødlig.
Rødsvingel får reducerede blomster som sidder samlet i småaks, der har dækblade med stak. Denne sort af Rødsvingel er finbladet og uden udløbere. Den er tæppedannende i sin vækstform. Tåler at bliver klippet ned til 5cm.
Så tidspunkt: April eller september - oktober direkte på voksestedet.
Sådybde 1-2cm. Bør ikke sås dybere, da Rødsvingel er følsom overfor dyb såning.
Blomstrings tidspunkt: Juni-juli
Trives i sol.
Højde: 75-100cm
Flerårig græs.
Jordbund: mager jord eller lermuldet jord, gerne kystnært, veldrænet. Jorden bør ikke indeholde for meget humus. . Kan gødes i september-oktober. Rødsvingel trives rigtig godt på øerne og østkysten i Jylland.
Vægt: 100 g, svarer til 80.000 frø