Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT 

 FRI FRAGT FRA 399,- KR

Tilbage til webshop
Kruspersille frø
Kruspersille frø
Kruspersille frø
Persille frø
Frø kruspersille

Persille, kruspersille

24,00 kr
Varenummer: 3007
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk Kruspersille til din persillesauce

Moskrul speedseed, Almindelig persille også kaldet kruspersille er en traditionel krydderurt i Danmark.  Kruspersille anvendes som pynt på smørrebrød, til persillesovs, kartoffelsalat, på nye kartofler eller i en salat. Kan spise frisk, tørres eller fryses.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Krydderurter

Hvordan ser Kruspersille ud?

Kruspersille tilhører skærmblomstfamilien. Persille har tredobbelt fligede, stærk krusede blade, som har en kraftig duft og smag. Persille er en toårig plante, som blomstrer og andet år sætter den frø. Det andet år kommer vokser der en del skærme med gulgrønne blomster op af planten, det er spiselige blomster.

Persille er let at dyrke og er ret hårdfør. 

Anvendelse af Persille i haven

Persille egner sig godt som kantplante i køkkenhaven eller i krydderurtebedet. Persille kan dyrkes i potter, krukker, altankasser, hvor den skal sås direkte. 

Du kan dyrke Persille i vindueskarmen. Eller så Persille langs kanten af dit drivhus eller i halvskyggen langs husmuren. Persille egner sig til at så i haven blomstereng.

Så Kruspersille i drivhuset

Du kan så persille i drivhuset i det tidlige forår og flytte den ud, når tomaterne skal overtag pladsen. Hvis du sår persille i dit drivhus i september måned, helst i en urtepotte, så kan du høste af den hele vinteren. Den tåler ikke ret godt at blive omplantet. 

Vitaminer i Kruspersille

Persille har et rigt indhold af C-vitamin, K-vitamin, A- vitamin, kalium, kalk, jern, folat, beta-caroten og klorofyl.

Anvend Persille i blomsterbuketter

Det første år er væksten lav og busket. Andet år er persille fortsat kruset i foråret, men i maj måned forbereder den blomstringen og får glatte, tykkere blade og skyder lange, let forgrenede blomsterstængler.

Hvis du lader den vokse i højde, får den smukke frøstande og den meget velegnet i buketter og så dufter den ovenikøbet skønt.  

Opskrift på friskpresset juice med persille

Hvornår skal man så frø til Persille?

Så tidspunkt: april-juni eller september-oktober direkte på voksestedet, enten i rækker eller bredså den på et større areal.  Dæk frøene med et tynd lag sand eller jord.

Det kan tage 6-8 uger, før frøene spirer, så den er lidt langsomt til at spirer. Læg gerne frøene i blød i vand 24 timer, før du skal så. Vand gerne frøene med lunken vand, det fremskynder spiringen. Du bør så nyt persille hvert andet år. 

Blomstrings tidspunkt: juni måned og en månedstid frem

Trives i halvskygge.

Højde: 20-40cm

Planteafstand: 20cm, rækkeafstand, 20cm

Toårige 

Trives specielt godt sammen med dild og koriander.

Jordbund: Moderat eller næringsrigt. Fugtig jord.

Vægt: 1 g frø, svarer til ca. 500 frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i