FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
majs golden bantam
majs golden bantam
majs frø
majs golden bantam frø
majs golden bantam

Majs, Golden Bantam

24,00 kr
Varenummer: 3133
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Golden Bantam er en perfekt majs til grillfesten

Majs, Golden Bantam. Sukkermajsen Golden Bantam har været dyrket i mere end 120 år, så der er tale om en klassisk sort. Sorten stammer fra Massachusetts i USA, hvor Golden Bantam blev introduceret i 1902.

Golden Bantam er en meget populær sukkermajs, da den er let at dyrke og smager rigtig godt. Majsplanten får nemlig søde og smagsfulde majskolber sidst på sommeren.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere grøntsagsfrø

Golden Bantam majsplanter kan blive op til 200cm høj. Kolberne på majsplanten bliver omkring 16-18cm lange og har majskerner i 8 rækker. 

Majsplanter er bi-venlige

Når majsen blomstre, er der masser af pollen til bierne

Hvordan anvender man majs?

Golden Bantam majskolber kan grilles eller koges og spises med lidt smør og salt på. Majskolberne skal koge i ca. 5 minutter i letsaltet vand. Hvis du vil grille dine majskolber, kan du lægge majskolberne i blød med bladene på, så opnår du et mere saftigt resultat. Majskolben skal grilles med bladene på. 

Majsene kan konserveres, fryses eller tørres. Majs er velegnede til madpakke, i wraps, majsfritter, salat, gratin, pastaretter og i sandwich.

Vitaminer i majs

Majs indeholder fosfor, magnesium, kalium, A, B, C, E-vitamin folat, tiamin, jern, mangan, selen, natrium og zink. Majs indeholder antioxidanter og aminosyrer. 

Hvornår er majs moden?

Når skægget i enden af majskolben begynder at visne, er det tegn på at dine majskobler er ved at være modne. Hvis du vil være sikker på, at majskolberne er modne, inden du plukker dem, kan du med lidt forsigtighed åbne bladene i toppen af majskolben. Med en negl kan du presse lidt saft ud af en af de øverste majskerner, hvis saften er mælkehvid er majskolben klar til at blive plukket og SPIST!

Hvornår skal man så frø til majs?

Så tidspunkt: maj-juni direkte på voksestedet, eller frøene kan forspires i en potte inde april-maj og udplantes på voksestedet i juni. Sås i 3cm dybde. Golden Bantam majskolberne høstes ca. 80 dage efter såning.

Høst tidspunkt: juli-september

Trives i sol. Masser af varme.

Højde: op til 200cm

Planteafstand: 40cm. Det er bedst at plante Golden Bantam majsplanterne i en gruppe, så de bedre kan komme til at bestøve hinanden.

Etårige 

Jordbund: havejord, veldrænet og næringsrig. Husk at gøde

Vægt: 5 g frø i posen, svarer til ca. 25 stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i