Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Medicago sativa, Lucerne. Lucerne bliver også kaldet Alfalfa. Lucerne har virkelig mange gode egenskaber. Lucerne er tørketålende og kan bruges som en dejlig blomst i en vild buket.
Du kan bruge Lucerne bladene i din madlavning. Lucerne kan bruges som "godbider" til din kanin, marsvin, hamster, hest eller undulat. Lucerne er værtsplante for sommerfugle. Du kan bruge Lucerne som cover crops eller tørre urten og bruge Lucerne i urtete.
Her finder du flere vilde frø
Lucerne er værtsplante for sommerfugle
Sommerfuglene er afhængige af nogle helt specielle planter, hvor deres larver kan leve på. Disse planter kaldes for værtsplanter.
Lucerne er værtsplante for sommerfuglene: orange høsommerfugl, gul høsommerfugl, almindelig blåfugl og andre blåfugle
Lucerne er en yndet spise bland harer og råvildt. Det samme gælder græshopper, snegle og biller.
Blomsterne på Lucerne tiltrækker mange forskellige bier, både humlebier og enlige bier. Lucerne er en vigtig fødekilde for Klintjordbi og Lucernebi. Disse biarter er specialiseret i at indsamle pollen fra en bestemt gruppe planter. De samlet primært pollen fra Lucerne og andre ærteblomster. Lucernebien er en "enlig bi" som bygger rede i sandet jord.
Lucerne minder lidt om kløver. Lucerne har violette blomster, som sidder i klaser, i en blomster klaser er der mellem 5-40 blomster. Blomsterne på Lucerne er uregelmæssige og ligner blomster i ærteblomstfamilien.
Lucerne planten har en opret vækstform og er meget ståstiv og opretstående. Stænglerne på Lucerne er kantede, hvor trekoblede bladene sidder spredt. Bladene på Lucerne er omvendt æggeformede og græsgrønne.
Frugten på Lucerne er krum og snoet som en snegl. Når frøene på Lucerne er modne, springer snegle frugten op og ud kommer alle de sortbrune frø.
Lucerne er en spiselig plante.
Lucerne blade har en mild og lidt nøddeagtig smag med en undertone af peber. Brug bladene på Lucerne i retter, hvor du ønsker en let peberagtig smag.
De friske blade på Lucerne kan anvendes i salater, anvendes i wraps eller sandwich. Du kan tilsætte de friske blade fra Lucerne til supper og gryderetter. Du kan desuden lave en pesto med Lucerne blade i stedet for basilikum.
De tørrede blade på Lucerne kan i pulverform anvendes som en grøn superfood i f.eks. Juicer og smoothies.
De tørrede blade fra Lucerne kan anvendes til urtete enten alene eller i en te blanding. Lucernebladene giver en mild, nøddeagtig smag til teen.
Lucerne er en bælgplante og har de samme egenskaber som mange andre bælgplanter, nemlig evnen til at fiksere kvælstof. Du kan anvende Lucerne som grøngødning - cover crops. Lucerne kan omdanne kvælstof i luften til ammonium og nitrat via pæleroden, hvor der findes knoldagtige udvækster.
Lucerne er en del af ærteblomstfamilien. Lucerne stammer oprindelig fra den østlige ende af Middelhavet og dele af Mellemøsten. Lucerne er blevet indført i Danmark som en dyrket afgrøde og foderplante.
Lucerne har et højt nærings indhold og er derfor meget velegnet som foder til høns og andre husdyr, specielt er Lucerne velegnet som foder til køer, da Lucerne har et højt protein indhold på 20%.
Lucerne indeholder: A-vitaminer, K-vitamin, C- vitamin, E-vitamin, E-vitamin, B-vitaminer og antioxidanter
Hvornår skal man så frø til Lucerne?
Så tidspunkt: Lucerne frø sås maj-juni eller september-oktober direkte på voksestedet
Så dybde: 1-2cm
Blomstrings tidspunkt: juli-september
Trives i sol.
Højde: op til 80cm
Planteafstand: 50cm
Flerårig, urt
Jordbund: Trives på både tør og sandet, kalkholdig jord eller almindelig leret, kalkrig havejord. Lucerne er tørketålende, når den først er etableret.
Vægt: 3 g frø i posen, svarer til ca. 1.500 stk. frø