FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Frø til Koriander
Frø til Koriander
Koriander - krydderurt
koriander

Koriander

22,00 kr
Varenummer: 3013
Mængderabat
Ved køb af 3: 20,00 kr
Ved køb af 5: 17,00 kr
Ved køb af 20: 15,00 kr

Dyrk koriander til dit asiatiske køkken

Coriandrum sativum. Koriander bliver også kaldt kinesisk persille og den ligner faktisk bredbladet persille. Koriander er meget let at dyrke, men kræver en del varme for at spire, derfor skal du ikke så Koriander for tidligt.  

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Krydderurter

Anvendelse af Koriander

Man kan spise både blade, stængler og frø fra Koriander. Koriander er perfekt at dyrke, hvis man er vild med at lave orientalske, eksotiske retter, supper og kager.  

Koriander kan spises frisk, tørret eller fryses.

Hvordan ser Koriander ud?

Koriander bliver op til 60cm høj. Koriander er en skærmplante med mørkegrønne, snitdelte blade. Den nederste blade på stilken på Koriander er ovale småblade og de øverste på stilken er fjersnitdelte.

Koriander sætter først små rose blomster i skærmen, hvorefter der efter afblomstringen dannes små, grønne, kuglerunde, umodne frø- Koriander frø. Når frøene på din Koriander er modne smager de af appelsin og moskus. Når frøene er modne i september kan de klippes af.

Koriander er en bi-venlig krydderurt

Bierne elsker blomsterne på Koriander. Hvis du ikke klipper Koriander planten ned, kommer der små hvide blomster.  Koriander gavner både din egen sundhed og bierne. 

Koriander er afrikansk ukrudt

Koriander er almindelig ukrudt i Nordafrika. I Østen anvendes de grønne blade fra Koriander hyppigt i madlavningen, mens frøene tørres og anvendes i karryblandinger. Som kulturplante har Koriander været dyrket i mere en 3.000 år. 

At tygge Koriander frø er brugt som appetitstimulerende og fordøjelsesfremmende middel. I Islamiske lande er Koriander frø bagt med i det daglige brød. De stødte Koriander frø kan anvendes i orientalske gryderetter. 

Læs mere om Krydderurter i Anemette Olsens bog

Hvornår skal du så frø til Koriander?

Så tidspunkt: slutningen af april-juli direkte på voksestedet. Så Koriander frø hver 14. dag hvis du vil have frisk Koriander blade til din madlavning hele sommeren. Koriander tåler ikke at blive forspiret eller flyttet, så sørg for at så Koriander direkte på voksestedet.

Høsttidspunkt: august- september

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 50cm

Planteafstand: 25cm

Etårige krydderurt

Jordbund: moderat gødet eller næringsrig. Jorden må ikke blive for fed og våd.

Vægt 1 g frø i posen, ca. 60 frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i