FRI FRAGT FRA 399 DKK
Coriandrum sativum. Koriander bliver også kaldt kinesisk persille og den ligner faktisk bredbladet persille.
Koriander er meget let at dyrke, men kræver en del varme for at spire, derfor skal du ikke så den for tidligt.
Her finder du flere Krydderurter
Man kan spise både blade, stængler og frø, den er perfekt at dyrke, hvis man er vild med at lave orientalske, eksotiske retter, supper og kager.
Kan spises frisk, tørret eller fryses.
Bierne elsker blomsterne på koriander planten, hvis du ikke klipper den ned, kommer der små hvide blomster. Så koriander gavner både din egen sundhed og bierne.
Koriander er almindelig ukrudt i Nordafrika. I Østen anvendes de grønne blade i madlavningen, mens frøene tørres og anvendes i karryblandinger. At tygge koriander frø er brugt som appetitstimulerende og fordøjelsesfremmende middel. I Islamiske lande er koriander frø bagt med i det daglige brød. De stødte frø kan anvendes i orientalske gryderetter.
Læs mere om Krydderurter i Anemette Olsens bog
Så tidspunkt: slutningen af april-maj direkte på voksestedet
Høstes i august- september
Trives i halvskygge og sol.
Højde: 50cm
Planteafstand: 25cm
Etårige
Jordbund: moderat gødet eller næringsrig
Vægt 1 g frø i posen, ca. 60 frø