FRI FRAGT FRA 399 DKK
Lepidium sativum. Karse frø kan man så hele året rundt. Anvendes som grønt drys på æggemadder, ostemadder og andet smørrebrød.
Karse kan du også så udendørs i et bed, så vokser det op og bliver en knæhøj, grøn plante, den kan anvendes som snitblomst eller spises.
Her finder du flere Krydderurter
Karse er perfekt som den grønne fyld i buketter. Den får masser af smukke sølv-grønne frøkapsler på hver stilk. Den er rigtig god at tørre og anvende i buketter eller kranse, den kan holde sig som tærre blomst i utrolig lang tid.
Når den tørres, skal den hænger med hovedet ned af i hele tørre perioden. Planten er superlet at dyrke. Du kan så den af flere omgange, så du hele tiden har grønt fyld til dine smukke buketter.
Hvis du lader karsen vokse sig høj, bliver det en spiselige plante som er mere sød og duftende. Karse har en karakteristisk smag som minder om peberrod og sennep
Du kan så det på en tallerken eller i en kop på noget fugtigt køkkenrulle eller i vat. Det tager kun en uge fra man sår til man kan klippe grønt sundt drys fyldt med C-vitamin.
Så tidspunkt: Hele året indendørs, hvis det skal bruges som grønt drys.
Som snitblomst sås den udendørs i april-juni eller juli-september direkte på voksestedet. Så gerne af flere omgang både udendørs og indendørs.
Blomstrings tidspunkt: Forår, Sommer, efterår. Plukkes først når den har sat frø.
Højde: op til 90cm
Trives bedst i halvskygge.
Etårige
Jordbund: Mager til moderat gødet.
Vægt: 25 g frø i posen, svarer til 10.000-12.000 frø