FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Kæmpe Verbena
Kæmpe Verbena
Kæmpe Verbena frø
Kæmpe Verbena - blomsterfrø
Kæmpe Verbena frø
Kæmpe Verbena

Kæmpe Verbena

24,00 kr
Varenummer: 3324
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Kæmpe Verbena blomstrer længe og insekterne er vilde med den. 

Verbena bonariensis. Kæmpe Verbena bliver kaldt Kæmpe Jernurt på dansk. Kæmpe Verbena får smukke lilla blomster som svæver over de andre blomster. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Blomsterfrø

Kæmpe Verbena anvendelse

Kæmpe Verbena er smuk at plante sammen med forskellige blomster eller græsser. Når først Kæmpe Verbena er etableret kræver den stort set inden pasning.

Selv når det blæser knækker Kæmpe Verbena ikke, selv om den bliver op til 1,5m høj.  Du behøver derfor ikke binde din Kæmpe Verbena op. Man ser ind i mellem Kæmpe Verbena fungere som støtte for andre planter. 

Kæmpe Verbena er perfekt til sommerfuglehaven

Kæmpe Verbena tiltrækker mange sommerfugle, svirrefluer, humlebier og vilde bier. Kæmpe Verbena er faktisk bedre til at tiltrække insekter end en sommerfuglebusk. Kæmpe Verbena indeholder nemlig masser af nektar. Der vil være en skøn summen omkring din Kæmpe Verbena i sommerperioden.

Kæmpe Verbenas oprindelse

Kæmpe Verbena stammer oprindelig fra Sydamerika, hvor den vokser vildt i bla. Chile, Argentina og Brasilien. I naturen vokser Kæmpe Verbena på solrige steder, hvor jorden er veldrænet. Man ser den oftest i selskab med høje græsser.

Kæmpe Verbena er en opret og elegant plante. Stilken og de små, savtakkede blade på Kæmpe Verbena er mørkegrøne. Blomsterne på Kæmpe Verbena sidder samlet i fine skærme, blomsterne er små og lysende i lilla farver. 

Kæmpe Verbena tåler ikke meget frost og er det man kalder en kortlivet staude. Når vinteren er kold, dør Kæmpe Verbena oftest. Hvis din Kæmpe Verbena overlever vinteren, skal den skæres ned om foråret til 15cm højde. 

Hvornår sår man frø til Kæmpe Verbena?

Så tidspunkt: Kæmpe Verbena frø sås direkte på voksestedet oktober-februar, de skal have kulde for at kunne spire. 

Kæmpe Verbena frø må ikke dækkes af jord, men skal strøs ud og efterlades. Man kan også så Kæmpe Verbena i januar i små potter. Potterne stilles ud i kulden indtil marts eller april, hvor de tages ind til forspiring. 

Blomstrings tidspunkt: juli-oktober

Trives i sol.

Højde: 100-150cm

Planteafstand: 20cm, rækkeafstand, 20cm

Etårige sommerblomst. Selvsående. Kan formeres med stiklinger eller frø.

Jordbund: mager, veldrænet og tør jord. Når Kæmpe Verbena er etableret skal den ikke vandes for ofte. Den tåler ikke at stå i en krukke med masser af regn i.

Antal: ca. 1000 stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i