Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Brassica oleracea, Groninger. Rosenkål Groningen er en gammel, robust, klassik kålsort med en mild og delikat smag. Rosenkålen udvikler sig langsomt og derved får roserne en god kvalitet. Rosenkål er en god "begynderplante", hvis du ikke har dyrket kål tidligere.
Her finder du flere Kåltyper
Rosenkål vokser på stokke og der udvikles små knopper på stokken, som danner to til tre roser og det er roserne, man spiser - deraf navnet Rosenkål.
Man kan høste de mellemstore rosenkål hele vinteren og frem til marts måned.
Rosenkålstokken kan blive en meter høj.
Rosenkål kan koges og serveres som tilbehør. Kålen kan rives og bruges rå i en salat med gulerødder, æbler og rosiner. Bladene på roserne kan adskilles og bruges i wok. Halverede rosenkål kan ristes i olie på panden og serveres med pinjekerner og persille.
Rosenkål har et højt indhold af folat, C-vitamin, K-vitamin, B6-vitamin, calium og kostfibre. Groningen rosenkål har ikke behov for, at man skærer toppen af planten af.
Så tidspunkt: frøene sås i en potte inde april og udplantes på voksestedet i maj
Høst tidspunkt: hele vinteren
Trives i sol.
Højde: op til 100cm
Planteafstand: 50cm, rækkeafstand, 60cm
Jordbund: Næringsrig, lerjord, veldrænet. Ph værdi på 7-7,5. Skal gødes hele vækstsæsonen (dog ikke for meget) og må ikke mangle vand.
Vægt 0,5 g frø i posen