Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Brassica oleracea, Nero di Toscana. Palmekål er en smuk og dekorativ kåltype, som er let at dyrke. Palmekål har lange, smalle og blågrønne blade som ligner toppen af en palme, deraf navnet Palmekål.
Palmekålen Nero di Toscana er så smuk, at den kan dyrkes i en krukke bare til pynt. Man kalder Palmekål for "Den milde grønkål", Palmekål er nemmere at tygge.
Her finder du flere Grøntsagsfrø
I køkkenet anvender man palmekål på samme måde som grønkål. Palmekålen Nero di Toscana kan spise rå i salat, dampes, bruges i supper og så er Palmekål helt fantastisk i wokretter.
Du kan skære bladene på Palmekål i tynde strimler og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg og chili. Skær fra toppen og nedefter og kasser det nederste af stokken på Palmekålen.
Palmekålen Nero di Toscana indeholder A, D, K og C vitamin, jern, magnesium og calcium, kostfibre, samt antioxidanterne glucosinolat og glucoraphanin, som efter sigende skal være kræfthæmmende.
Hvis din Palmekål bliver angrebet af skadedyr skal du bare være tålmodig og ikke fjerne Palmekålen, den vil regenerer og stå flot og struttende til efterår og vinter.
Så tidspunkt: april-juni direkte på voksestedet. Husk at udtynde, så der er ca. 50cm mellem kålplanterne
Frøene til Palmekålen Nero di Toscana sås i en potte inde marts - april og udplantes på voksestedet et par måneder senere.
Du kan vinterdyrke Palmekål i drivhuset. Her skal du starte forspiring af Palmekålen i september-start oktober.
Trives sol.
Højde: 80-100cm
Planteafstand: 50cm, rækkeafstand,
50cm
Jordbund: Alm. havejord
Vægt: 0,7g i posen, svarer til ca. 200 frø