FRI FRAGT FRA 399 DKK
Brassica oleracea, Nero di Toscana. Palmekål er en smuk og dekorativ kåltype, som er let at dyrke. Palmekål har lange, smalle og blågrønne blade som ligner toppen af en palme, deraf navnet.
Palmekål er så smuk, at den kan dyrkes i en krukke bare til pynt. Man kalder Palmekål for "Den milde grønkål", Palmekål er nemmere at tygge.
Her finder du flere Grøntsagsfrø
I køkkenet anvender man palmekål på samme måde som grønkål. Den kan spise rå i salat, dampes, bruges i supper og så er den helt fantastisk i wokretter.
Du kan skære bladene i tynde strimler og steg dem hårdt i olivenolie sammen med hvidløg og chili. Skær fra toppen og nedefter og kasser det nederste af stokken.
Palmekål indeholder A, D, K og C vitamin, jern, magnesium og calcium, kostfibre, samt antioxidanterne glucosinolat og glucoraphanin, som efter sigende skal være kræfthæmmende.
Hvis planterne bliver angrebet af skadedyr skal du bare være tålmodig og ikke fjerne den, den vil regenerer og stå flot og struttende til efterår og vinter.
Så tidspunkt: april-juni direkte på voksestedet. Husk at udtynde, så der er ca. 50cm mellem planterne
Frøene sås i en potte inde marts - april og udplantes på voksestedet et par måneder senere.
Du kan vinterdyrke Palmekål i drivhuset. Her skal du starte forspiring i september-start oktober.
Trives sol.
Højde: 80-100cm
Planteafstand: 50cm, rækkeafstand,
50cm
Jordbund: Alm. havejord
Vægt: 0,7g i posen, svarer til ca. 200 frø