FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Jomfru i det grønne
Jomfru i det grønne
Jomfru i det grønne
Jomfru i det grønne frø
Jomfru i det grønne insektvenlig
Jomfru i det grønne frø
Jomfru i det grønne
Jomfru i det grønne frøstand

Jomfru i det grønne

24,00 kr
Varenummer: 3425
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Pluk Jomfru i det grønne til dine buketter ,så kommer der flere nye blomster 

Nigella damascena, Miss Jekyll Blue. Jomfru i det grønne får smukke blå blomster. Jomfru i det grønne kan bruges i buketter som frisk eller de smukke frøstande kan tørres.  Det er let at dyrke Jomfru i det grønne og pluk dem bare, da der komme nye blomster, når du plukker af dem.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Hjemmehørende arter

Hvordan ser Jomfru i det grønne ud?

Jomfru i det grønne har en opret vækst og forgrener sig, hvis der er plads omkring den.  Hvis Jomfru i det grønne sås med 2-5cm mellem blomsterne vil den ikke forgrene sig. Bladene på Jomfru i det grønne sidder spredt. Blomsterne på Jomfru i det grønne sidder forenden af hver eneste forgrening. Blomsten har fem kronblade, blomsten er omkranset af tråd agtig, snitdelte højblade. Frugten på Jomfru i det grønne er en kapsel med mange frø i, som er opsvulmet og synlig. 

Jomfue i det grønne er bi-venlig

Bierne elsker at besøg Jomfru i det grønne, da den er rig på nektar, som er føde for humlebier, vilde bier og svirrefluer.

Brug Jomfru i det grønne i dine buketter

Jomfru i det grønne kan anvendes som en snitblomst i dine buketter og er utrolig dekorativ. Jomfru i det grønne kan holde sig smuk i ca. en uges tid i en vase.

Du kan også vælge at tørre frøstanden fra Jomfru i det grønne og bruge den i dekorationer eller tørrede buketter.  Den tørrede udgave af Jomfru i det grønne kan holde sig i en evighed. Når du tørre frøstandene fra Jomfru i det grønne, skal de høstede frøstande hænge med hovedet nedad i 2-3 uger, før du kan anvendes dem i en dekoration.

Jomfru i det grønne anvendes til olie

Man kan udvinde olie fra frøene i Jomfru i det grønne (Nigella damascena) Denne olie bliver anvendt i parfumer, bla. i læbestiftparfume.

Hvornår skal man så frø til Jomfru i det grønne?

Så tidspunkt:  Jomfru i det grønne kan sås i april-maj eller september-oktober direkte på voksestedet.

Jomfru i det grønne kan sås i drivhuset i september-oktober.

Eller frøene til Jomfru i det grønne kan sås i en potte inde i februar-marts og udplantes på voksestedet, når frosten er over. Frøene til Jomfru i det grønne skal sås i overfladen af jorden.

Blomstrings tidspunkt: Juni-september

Trives i sol.

Højde: 45cm

Planteafstand: 20cm. Hvis man har 20cm mellem planterne vil stænglen forgrene sig. Hvis man lader Jomfru i det grønne vokse med 2-5 cm afstand vil stænglen ikke forgrene sig.

Etårig sommerblomst, hårdfør

Jordbund:  Alm. havejord

Vægt: 3 g svarer til ca. 1000 stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i