FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Hvid okseøje
Hvid okseøje
Hvid okseøje frø
Hvid okseøje hjemmehørende
Hvid okseøje bivenlig

Hvid okseøje

24,00 kr
Varenummer: 3426
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk Hvid okseøje i dit staudebed til buketter og insekter

Leucanthemum vulgare. Denne smukke Hvid okseøje får smukke hvide blomster med en gul midte. Hvid okseøje er en hjemmehørende blomst, som normalt vokser på agerjord i vejkanter og på enge. 

Hvid okseøje bliver også kaldet Vild Marguerit og den er uofficielt Danmarks nationalblomst. Hvid okseøje har lagt navn til Margueritruten.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere hjemmehørende blomster 

Brug Hvid okseøje i buketter

Blomsterne på Hvid okseøje er meget velegnede som snitblomst og holder sig fint i en buket, Hvid okseøje er specielt smuk i en vild buket - en grøftekantsbuket. Du kan sagtens dyrke Hvid okseøje i et staudebed sammen med andre snitblomster.  Hvid okseøje bør plukkes, når de er fuldt udsprunget.

Hvid okseøje er en bi-venlig blomst

Hvid okseøje er rig på nektar og tiltrækker derfor svirrefluer, bier og biller, men særligt sommerfuglene er vilde med Hvid okseøje. Frøene på Hvid okseøje spises af fugle og insekter.

Hvid okseøje er en værtsplante 

Hvid okseøje er værtsplante for blomstertægen Rølliketæge, - en forholdsvis stor tæge på 6-8mm. Den lægger sine æg på Hvid okseøje, hvor de overvintre. Rølliketægen kan suge saft ud med den lange snabel. Den må ikke forveksles med en flåt. Denne tæge lever af blomstersaft. 

Hvid okseøje er værtsplante for en  lille, brun natsommerfugl, som hedder Okseøjerodvikler. Den lægger sine æg på Hvid Okseøje. Du kan læse mere om Okseøjerodvikler her

Hvordan ser Hvid okseøje ud?

Hvid okseøje er en smuk og elegant plante, som har en opret vækstform. Stænglerne på Hvid okseøje er svagt behåret. Bladene på Hvid okseøje har en græsgrøn overside og lysgrønne på undersiden. Hvid okseøje er en del af Kurveblomst familien.

De smukke kurveblomster på Hvid okseøje består af hvide kronblade og en solgul midte. Der sidder et blomster hoved på hver stængel.

Hvid okseøje Blomstre først andet år. Hvis du sår Hvid okseøje om efteråret vil du kunne opnå en tidlig blomstring sommeren efter. 

Hvornår skal man så frø til Hvid okseøje?

Så tidspunkt: april- maj eller september-oktober direkte på voksestedet. Hvid okseøje kan forspires indendørs i marts-april og udplantes i maj måned. Bland evt. frøene til Hvid okseøje op med lidt sand, når du skal så, da de er meget små. De skal ikke dækkes med jord, da de skal brug lyst for at spire.

Blomstrings tidspunkt: Juni-august måned 

Trives i halvskygge og sol.

Højde:  op til 75cm

Planteafstand: 25cm, rækkeafstand 50cm

Flerårig hjemmehørende urt, selvsående, hårdfør

Jordbund: Almindelig, veldrænet havejord eller næringsfattig jord.

Vægt: 1 g frø, svarer til ca. 1500 frøJeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i