FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Viola cornuta
Viola cornuta
Hornviol
Hornviol
Hornviol Bambini
Hornviol Bambini
Hornviol frø

Hornviol, Bambini

24,00 kr
Varenummer: 3342
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk de farverig Hornvioler og få masser af "Bambini" blomster 

Viola cornuta Bambini. Bambine er en dværgsort af Hornviol.  Hornviolen har en lang blomstringsperiode med mange, små farverig blomster.

Hornviol er en flerårig blomst, som kommer igen og igen - år efter år. Hornviol er meget velegnet til at dyrke i blomsterbede, krukker og som kantblomst i et bed og i den vilde have.   

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Blomsterfrø

Anvendelse af Hornviol Bambini

Hornviolerne er flerårige og kan dyrkes mange forskellige steder i haven, i altankasser, ampel, krukker, blomsterbede eller et sted i halvskygge.

Hornvioler er en hårdfør plante og kan trives i et stenbed eller anvendes som kantblomst i et blomsterbed, placer den forrest i et blomsterbed, da den ikke bliver så høj. 

Dyrk Hornviolerne et sted, hvor du kan nyde den skønneste duft.

Hvordan ser Hornviolen ud?

Hornviolen ligner en Stedmoderblomst, de er i familie sammen og har de samme vækstkrav, men er to forskellige sorter.

Stedmoderblomsten er etårig, mens Hornviolen er flerårige -altså en staude, som kommer igen år efter år.  Blomsterne på Stedmoderblomsten er lidt større end på Hornviolen.

Hornviolerne vil blomster i et væld af farver. Blomsterhovederne på Hornviolen bliver tofarvede. Blomsterne er et farvemix: rosa, hvid, abrikos, gul, bordeaux og violet. 

Hornviolen har en kompakt, lidt busket vækstform og bliver omkring 20 cm høj. 

Hornviol blomstre og blomstre

Hornviol har en meget langblomstringsperiode og det bedste er, at jo flere du plukker, jo flere blomster kommer der. Hvis du sår Hornviol tidligt vil den allerede blomstre første år.

Pluk blomsterne hovederne af, når de begynder at visne for at forlænge blomstringen. Hvis planten bliver lang og begynder at vælte, kan man klippe Hornviol planten ned.

Hornviol er insektvenlig

Hornviolerne har en dejlig duft og er meget farverig, Hornviol producere nektar og tiltrækker dermed forskellige insekter, f.eks. tiltrækker den bier, sommerfugle og fluer.

Hornviol er en spiselig blomst

Blomster hovederne på Hornviol er spiselige og kan bruges til at pynte kager, desserter og salater. Brug Hornviol til pasta, - kød- eller fiskeretter. Blomsterne har en dejlig duft. Hornviol blomsterne har en lidt krydret smag, som minder lidt om tyggegummi. Blomsterne hovederne fra hornviol kan kandiseres og bruges til en smuk dessert.

Hvornår skal man så frø til Bambini Hornviol?

Så tidspunkt: Januar-marts og juli-august direkte på voksestedet

Hornviol frø kan forspires i en potte inde i februar-marts, når frøene er begyndt at spire, kan de placeres lyst og køling. Hornviolerne udplantes i april-maj.

Blomstrings tidspunkt: Maj-september

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 20cm

Planteafstand: 15-20cm

Flerårig blomst, blandede farver

Jordbund: Almindelig havejord, veldrænet.

Vægt: 0,1g frø i posen, svarer til ca. 150stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i