FRI FRAGT FRA 399 DKK
Cucurbita maxima, Potimarron. Hokkaido græskar har fået sit navn efter den japanske halvø "Hokkaido", hvor den blev dyrket i stor stil. Den er let at dyrke og har en lækker, mild, sød, lidt nøddeagtig smag.
Frugterne bliver mørkorange og vejer omkring 1,0-1,5kg. Hokkaido er helt perfekte at dyrke, når man vil spise egne grøntsager i vintermånederne.
Her finder du flere Grøntsagsfrø
Hokkaido græskar kan tilberedes på mange forskellige måder, bl.a. bages, til suppe, pandekager, anvendes til dessert, cremer og kager. Når hokkaido bliver bagt i ovnen minder konsistensen om kartofler eller jordskokker. Den passer perfekt sammen med følgende krydderier: ingefær, citron, vanilje, kanel, kardemomme.
Hokkaido indeholder A, vitamin, C vitamin, B vitamin, folat (som er vigtig for gravide) og en del calcium
Når du vil dyrke Hokkaido græskar, er det er en god ide at give planten nogle pinde at klatre op af, så græskarrene ikke ligger direkte på jorden, derved undgår du at de rådner på jorden.
Hokkaido kan høstes, når skallen er hård og stænglerne er korkagtige. De kan holde sig 7-8 måneder, hvis man opbevarer dem tørt, mørkt og køligt, når de er blevet høstet.
Så tidspunkt: maj-juni direkte på voksestedet ved omkring 20 grader
Frøene kan sås i en potte inde april-maj og udplantes på voksestedet i maj, når vejer er blevet lunt.
Høst tidspunkt: august-oktober.
Trives i sol.
Planteafstand: 140cm, rækkeafstand,
60cm
Jordbund: Kræver meget vand og gødning i hele vækstsæsonen.
Antal ca. 7 frø i posen
Opskrift på græskarpizza med Hokkaido