FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Frøblanding til grønt tag, 300mm vækstlag
Frøblanding til grønt tag, 300mm vækstlag
Frøblanding til grønt tag
Frøblanding til grønt tag
Frøblanding til grønt tag - miljøvenlig
Frøblanding til grønt tag
Frøblanding til grønt tag
Frø til græstag
Frøblanding til grønt tag - intensiv
Frø til græstag
Frøblanding til grønt tag, bæredygtigt
Frøblanding til grønt tag

Frøblanding til grønt tag, 300mm vækstlag

125,00 kr
Varenummer: 3510
Mængderabat
Ved køb af 5: 110,00 kr
Ved køb af 25: 100,00 kr

Frøblanding er perfekt til et grønt tag med et vækstlag på min. 300mm.

Spar penge - så dit eget græstag med denne frøblanding. Et grønt tag er et klimavenlig og miljømæssigt godt valg. I denne frøblanding er der blomster, græsser og urter, som har behov for et 30cm tykt vækstlag

Sikke en blomster fest der kan blive på dit græstag, når de smukke blomster, græsser og urter folder sig ud. Frøblandingen vil skifte udseende på dit græstag hen over sæsonen, der vil være blomster og urter, som blomstrer på skifte. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Græsser og urter

Insektvenlig frøblanding til grønt tag

Mange af arterne i denne frøblanding til grønt tag har et højt indhold af pollen og nektar og vil derfor være en vigtig fødekilde for sommerfugle, humlebier, vilde bier og svirrefluer. Nogle af planterne i frøblandingen er det man kalder værtsplanter for sommerfugle, det vil sige at sommerfuglene lægger deres æg på planterne og sommerfugle larverne vil vokse op på disse planter.

Planterne i denne frøblanding er knap så tørketålende, som de blomster og urter, der kan vokse i de tyndere vækstlag. Der er samtidig tale om et meget tungt tag og det er derfor yderst vigtigt, at du få hjælp af en ingeniør til at sikre, om tagkonstruktionen kan bære vækstlag på min. 300mm.

Læs mere om Værtsplanter til sommerfugle her

Anvendelse af grønt tag

Denne frøblanding til et grønt tag kan anvendes på flade tag, hønsehuse, carport, garager, udhuse, legehuse, skraldespandsstativer eller du kan så frøblandingen i din vilde have, i krukker eller bede.

Klima og miljøvenligt grønt tag

Når du laver et grønt tag har en positiv indflydelse på klimaet og miljøet.  Det grønne tag er i stand til at opsamle store mængder regnvand ved f.eks. store regnmængder. Et grønt tag - eller græstag - er med til at aflaste kloak systemet. 

Frøblanding til grønt tag indeholder følgende:

Kornblomst / Centaurea cyanus - pluk løs og der kommer flere blomster. Kornblomst tiltrækker bier og sommerfugle.

Slangehoved / Echium vulgare, - tiltrækker masser af humlebier, honningbier og sommerfugle, da den er rig på pollen og nektar. Slangehoved er værtspante for Tidselsommerfugle.

Purløg / Allium schoenoprasum - får de smukkest lilla blomster, som tiltrækker masser af bier og insekter. Kan anvedes i madlavningen.

Kornvalmue/ Papaver rhoeas -  er meget rig på pollen og tiltrækker insekter

Hjertegræs / Briza media  -er en smuk hjemmehørende græsart, som er hårdfør og let at dyrke. Hjertegræs er værtsplante sommerfuglen Græsrandøje

Kornblomst lilla/ Centaurea cyanus, Mauve Ball - er rigtig god til buketter, pluk løs, så kommer der flere blomster. Velegnet til tørring, madlavning og urtete.

Timian / Thymus Vulgaris - er en smuk bunddækkende urt. Blomsterne indeholder meget nektar og tiltrækker vilde bier og humlebier. Brug Timian i din madlavning.

Almindelig Kællingetand /Lotus cornicatus - hjemmehørende urt, som tiltrækker sommerfugle og bier. Den er værtsplante for flere sommerfugle arter. 

Almindelig røllike / Achillea millefolium - småfuglene spiser dens frø. Kan anvendes til kryddersnaps, i brød, til lammekød, suppe eller til en kop the. En lægeplante, som har været anvendt i tusindvis at få.

Vild gulerod / Daucus carota - blev i 1600-tallet anvendt som elskovsmiddel. Værtsplante for den smukke Svalehale sommerfugl - glæd dig til den kommer forbi.

Bakkenellike, Erectus / Dianthus deltoides erectus Carmine-Rose - smuk tuedannede blomst med rødlige blomster, som dufter virkelig dejligt.

Natviol / Hesperis matronalis - fantastisk duft, specielt om aftenen. Har spiselige blomster, som kan anvendes i salat.

Farvegåseurt / Anthemis tinctoria - blomsten dufter rigtig dejligt og blomsterne skinne som små sole. Den blomstrer længe, kan anvendes i buketter.  Kan bruges til farvning af uld.

Kegle-limurt / Silene conica - en charmerende sommerblomst, meget velegnet til tørrede buketter 

Fåresvingel / Festuca ovina tenuifolia -er en smuk hjemmehørende græsart, som vokser ret langsomt. Fåresvingel er værtsplante sommerfuglenes larver. 

Hvid okseøje / Leucanthemum vulgare er meget velegnede som snitblomst og holder sig fint i en buket. Hvid okseøje er værtsplante for blomstertægen Rølliketæge

Grønt tag med min. 300mm vækstlag

Vækstlaget til denne frøblanding bør være minimum 300mm tykt og bestå af:

15% Kompost ukrudt fri
55% Topdress muldjord 0-20 mm. (harpet muld og sand. Ofte medfølger der startgødning. Hvis topdress allerede er tilsat kompost, undlades e 15%kompost fra blandingen
30% knuste Leca kugler, Se Leca produkter her

Der kan placeres et hønsenet over vækstlaget på det grønne tag, så fugle ikke kradser frø og planter op.

Du kan også købe færdige tagsubstrater/vækstlag, f.eks. via det lokale byggemarked hvor mange forhandler færdige tagsubstrater i bigbags.

Jordtypen og næringsindholdet vil have en indflydelse på, hvilke blomster, græsser og urter, der vil trives bedst i din frøblanding. Desuden vil du opleve at det måske ikke er alle arter, som vil etablere sig det første år, da flere at arterne er flerårige. 

Intensiv frøblanding til græstag

Denne frøblanding er en intensiv blanding, som indeholder knap så tørktålende og hårdføre urter, græsser og blomst, som ved de tynde vækstlag på 8cm eller mindre, som f-eks. et sedumtag. Denne frøblanding til grønt tag kræver min. 300mm vækstlag. 

Hvornår skal man så frø til et grønt tag - græstag?

Så tidspunkt: april-maj eller september-oktober direkte på voksestedet

Blomstrings tidspunkt: juni-august

Trives i sol.

Højde: 40-60cm

Etårige og flerårige blomster, græsser og urter  

Vægt: 10 gram

Rækker 3 gram pr. kvadratmeter

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i