Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT
FRI FRAGT FRA 399,- KR
Festuca ovina tenuifolia. Fåresvingel er en smuk hårdfør prydgræs, som passer rigtig godt ind i den lidt vildere have. Fåresvingel græs er en hjemmehørende art, som vokser ret langsomt og kommer igen år efter år.
Her finder du flere græssorter
Fåresvingel er let at dyrke og kan bruges i den vilde have eller til grønne tag, da den tåler tørke. Da Fåresvingel vokser forholdsvis langsomt, kan Fåresvingel dyrkes sammen med blomster og urter, da den ikke overtager pladsen.
Fåresvingel vokser ofte på oldtidshøje, klitter, skrænter, på havne, heder og i næringsfattige området i Danmark. I naturen finder du Fåresvingel i Jylland og på Bornholm. Fåresvingel er også ret almindelig græs på Øerne.
Fåresvingel får høje strå med små lette aks, som starter med at være lysegrønne og siden bliver meget brunlige. Fåresvingel græs har blade med en ru til korthåret bladoverside. Fåresvingel bærer små brunlige blomster i maj-juni.
Fåresvingel græs vokser i tætte, grønne tuer uden udløber. I naturen spise fårene gerne Fåresvingel græs.
Fåresvingel tåler både sandet jord og salt. Fåresvingel er derfor perfekt at anvendes nær kysten eller i sommerhus haven. Fåresvingel græs tåler at bliver klippe ned og at man træder på det.
Fåresvingel er værtsplante sommerfuglenes larver. Sommerfuglene forsvinder i Danmark, fordi de mangler bosteder. Du kan hjælpe sommerfuglene ved at så frø til Fåresvingel græs.
Når du sår frø til Fåresvingel, kan du være heldig at få du besøg af sommerfuglene: Kommabredpande, Vejrandøje, Perlemorrandøje, Okkergul Randøje, Sandrandøje, Klipperandøje og Skakbrætsommerfugl, - se dem på fotos. Fåresvingel er værtsplante for disse sommerfugle, sommerfuglenes larver vokser op på Fåresvingel.
Læs mere om Værtsplanter til sommerfugle
Læs om sommerfuglen Græsrandøje her
Læs om den lille sommerfugle Okkergul Randøje her
Læs om den lillebitte sommerfugl Kommabredpande
Der er mange smådyr, som foretrækker at overvintre i de tætte græstuer af Fåresvingel. Det er både insekter, edderkopper og krebsdyr, som overvintre i Fåresvingel.
Der er flere fuglearter som spiser frøene fra Fåresvingel. De finder frøene mellem tuegræsserne. Fuglene skjuler sig i Fåresvingel, hvis du er heldig kan du finde en agerhøne i dit Fåresvingel.
Så tidspunkt: Fåresvingel sås i april-maj direkte på voksestedet
Blomstrings tidspunkt: maj -juli
Trives i sol og varme
Højde: 15-30cm
Flerårig græssort
Jordbund: Sandet havejord. Tør, veldrænet jord.
Vægt: 4 g frø i posen, svarer til ca. 1500-1600 frø
Læs om Hvordan får jeg en vild have?