FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Blodkløver
Blodkløver
Blodkløver frø
frø til Blodkløver
Blodkløver - vild have
Blodkløver - biodiversitet
Blodkløver

Blodkløver

24,00 kr
Varenummer: 3434
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 18,00 kr

Dyrk Blodkløver til til insekter og til pynt på salat

Trifolium incarnatum, Blodkløver er en smuk, kraftig og frodig plante med masser af purpurrøde, spidse blomster, som passer perfekt i den vilde have.  Blodkløver kan anvendes som grøngødning.

Blomsterne på Blodkløver er spiselige og de tiltrækker insekter. De smukke røde blomster på kløverplanten kan bruges til små vilde buketter. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere vilde frø

Hvordan ser Blodkløver du?

Blodkløver har en ugrenet, opret vækst, hvor den får et valseformet aks med blomster i en intens rød farve. Blomsterne på Blodkløver blomstrer oppefra og ned. Blomsten bliver 10-15mm lang. Bladene på Blodkløver bliver 1-2,5cm lange og er klassisk kløverblade. Blodkløver har en pælerod med mange siderødder. 

Blodkløver kan anvendes i den vilde have, hvor den trives godt sammen med blomster og urter, f.eks. Honningurt eller Blå hør.

Selv om Blodkløver kan tåle en lidt frost, vil du ikke opleve at den overvintre, hvis den har været i blomstring. Hvis du sår Blodkløver i efteråret overvintre den sandsynligvis som grønne rosetetter, da vil den blomstre næste år i maj-juni. Blodkløver angribes ind i mellem af meldug.

Blodkløver tiltrækker insekter

Blodkløver tiltrækker både bier, mariehøns, sommerfugle, frøtæger, svirrefluer og andre insekter. Blodkløver indeholder nektar og pollen. 

Blodkløver kan være med til at give honning en lækker smag.

Blodkløver er en spiselig blomst

De unge blade af Blodkløver kan tilføjes til salater eller kogte som en grøntsag. De har en mild smag som ærter og er nærende.

Blomsterne på Blodkløver kan bruges som en spiselig pynt på salater eller andre retter. Blodkløver kan bruges til at lave urtete.

Blodkløver mod bladlus

Du kan så Blodkløver i din køkkenhave i selskab med de afgrøder, som kan blive ramt af bladlus. Blodkløver kan være med til at mindske bladlus angreb. Det er en god ide af dyrke Blodkløver mellem kålplanterne, dels ser det smukt ud og dels mindsker det ukrudt mod at vokse op, samtidig forbedres jorden.

Blodkløvers oprindelse

Blodkløver er en del af kløverfamilien, man ser den ind i mellem på agerjord, i vejkanter eller på havne, men Blodkløver stammer oprindelig fra Vesteuropa. Blodkløver er naturligt hjemmehørende i bla. Portugal, Spanien, Frankrig, Italien og Nordafrika. I disse regioner findes den vildtvoksende i græsmarker, enge og kystområder.

Blodkløver blev tidligere dyrket som foderplante. I dag dyrkes den som foderplante, grøngødningsplante og som prydplante.

Blodkløver til jordforbedring

Blodkløver anvendes som dækafgrøde, miljøplante og grøngødningsplante. Blodkløver er kvælstofopsamlende og kan hjælpe med at løsne tung jord, det er en hurtigt voksende dækafgrøde.

Du kan så Blodkløver direkte på jorden, når du har høstet dine afgrøder i køkkenhaven. Vand jorden igennem før du sår frøene. Dæk frøene med lidt jord. Når Blodkløver er vokset op, kan du grave bladmassen ned i jorden to uger før du skal så igen.

Hvornår skal man så frø til Blodkløver?

Så tidspunkt: april-juni eller august-september direkte på voksestedet. 

Så dybde: 1 cm

Blomstrings tidspunkt: Juni-august

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 40-60cm

Etårige urt

Jordbund: kan vokse de fleste steder, dog skal der ikke være for fugtigt eller koldt. Blodkløver trives godt i kalkholdig jord.

Vægt: 4g frø i posen, svarer til ca. 10.000 stk. frø

Så mængde: 3 gram pr. Kvadratmeter

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i