FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Blåhat
Blåhat
Blåhat frø
Blåhat frø
Blåhat insektvenlig
Blåhat er værtsplante for Blåhatjordbien

Blåhat

24,00 kr
Varenummer: 3429
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Så frø til blåhat - den bedste insekt-blomst

Knautia arvensis. Blåhat er en af de allermest populær, hjemmehørende blomst, den er et must i enhver vild have - og det er der en god grund til. Blåhat tiltrækker nemlig masser af forskellige insekter og er med til at øge biodiversiteten.

Blåhat er nemlig en utrolig god fødekilde for en lang række bier. Frøene på Blåhat bliver spist af fugle og insekter. Blåhat er samtidig værtsplante for insekter. 

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere hjemmehørende arter

Blåhat er meget insekt-venlig

Blåhat er den ENESTE fødekilde for: Blåhat-jordbien, Blåhat-langhornsmøl og Blåhat-blomstertæge. Den orange jordbi spiser kun fra Kartebollefamilie, som Blåhat tilhører. Så det er en utrolig vigtig plante for flere insekter. Så derfor flere frø til Blåhat sammen i en gruppe, så der er plads til flere insekter samtidig.

Når Blåhat kaster frø, kan de blive samlet op og flyttet et andet sted hen af myrer. Frøene er lidt klistrede og olieholdige.

Blåhat er en værtsplante

Blåhat er værtsplante for Blåhatblomstertægen og Blåhatjordbien (se foto), det vil sige, at de lægger deres æg på planten. 

Blåhat som snitblomst

Blåhat egner sig godt til buketter. Den smukke blomst ligner ikke just ukrudt og gør sig godt i en buket sammen med andre blomster fra haven. Du kan forlænge blomstringsperioden ved at fjerne blomsterhovederne på Blåhat, når de begynder at visne, så kommer der nye blomster. 

Hvordan ser Blåhat ud?

Blåhat får blå-lilla blomster. Stænglen har kort stive hår.  Blomsten på Blåhat bliver omkring 3-4 cm bred. Blåhat har en pælerod.

Når du sår Blåhat, vil du ikke opleve at den blomstre det første år, det bruger den på at danne den grønne vækst. Det er først andet år at blomsterne på Blåhat vokser frem og springer ud

I naturen kan man finde Blåhat på enge, i skovbryn, grøftekanter, i krat og på overdrev. Blåhat er meget robust og er resistent overfor sygdomme og skadedyr.

Blåhat mindre meget om enkeblomst i lavendel farve og enkeblomst i rosa

Blåhat er en lægeurt og en farveplante

Blåhat er en gammel lægeurt, som har været anvendt til at standse feber samt ved sårheling. Desuden kan Blåhat anvendes til plantefarvning. Måske skulle du prøve at bruge blomsterhovederne fra Blåhat, hvis du laver snaps, den kan anvendes som smagsgiver. 

Hvornår skal man så frø til blåhat?

Så tidspunkt: april-maj eller september-oktober direkte på voksestedet. Frøene skal kun lige dækkes ved såningen. Bland gerne Blåhat frøene med lidt sand, når du skal så, så er de lettere at fordele.

Blomstrings tidspunkt: Juni-august  

Trives i halvskygge og sol.

Højde: 30-80cm

Flerårig, hjemmehørende blomst, robust, selvsående.

Jordbund:  alm. havejord, kalkrig. Blåhat trives bedst i sandet jord, så længe der bare er veldrænet. 

Vægt: 0,15g svarer til ca. 25 stk. frø

Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i