FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Blå hør - lægeurt
Blå hør - lægeurt
Blå hør
Blå hør spinkel blomst
Blå hør yndig
Blå hør frø
Blå hør vild have

Blå hør

24,00 kr
Varenummer: 3427
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk den yndigste Blå Hør til buketter eller dekorationer.

Linum perenne. Den smukke spinkle Blå hør er en flerårig yndig blomst. Blå hør passer perfekt til blomsterbedene i Cottage Garden stilen og til den vilde have sammen med vilde blomster, græsser og urter.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere Vilde blomsterfrø

Flerårig Blå hør 

Blå hør trives specielt godt i et staudebed, en blomsterkrukke eller et højbed sammen med andre blomster eller urter. Blå hør er flerårig og kommer igen, Blå hør sår heldigvis også sig selv. Udover at anvendes Blå hør i blomsterbede, kan Blå hør trives fint i et stenbed.

Blå hør som snitblomst

Blå hør er meget velegnet til buketter. Da Blå hør er en spinkel blomst, er den smukkeste at anvende i en blandet buket.  Blå hør holder sig frisk i en uges tid i en vase. 

Blå hør får de smukkeste frøstande som kan bruges både som friske eller tørrede i blomsterdekorationer. Tørret Blå hør kan holde i uendelig lang tid. Det bedste tidspunkt, at plukke blomsterne på Blå Hør til en buket, er så snart blomsten er sprunget ud. Frøstandene på Blå hør høstes enten som grønne eller brune.

Hvordan ser Blå hør ud?

Farven på Blå hør er som en dejlig lyseblå sommerhimmel. Blomsten er på Blå hør er spinkel og fin. De smukke regelmæssige blomster springer ud på skift på planten. Hver blomst på Blå hør har fem kronblade.

Blå hør kan være meget smuk i den vilde have sammen med græsser. Blå hør har frøstande som er kugleformende, som står som finde frøstande i efteråret.

Bladene på Blå hør er små og lancetformede. Blå hør stammer oprindelig fra central og Østeuropa og er knyttet til tørre og solåbne græsstepper.

Blå hør kan anvendes til jordforbedring

Blå hør kan sås som grøngødning. Lad planterne vokse op, for derefter at grave Blå hør planterne ned i jorden. Det bør gøres inden Blå hør sætter frø.

Hvornår skal man så frø til Blå hør

Så tidspunkt: hele året direkte på voksestedet. Blå hør skal ikke forspires. Så dybde 5mm

Blomstrings tidspunkt: Juli-september måned 

Trives i sol.

Højde: 70 cm

Planteafstand: 15cm

Flerårig. Blomsten er kortlivet men sår sig selv. 

Jordbund: Alm. havejord

Vægt: 1,5 g svarer til ca. 975 frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i