FRI FRAGT FRA 399 DKK

Tilbage til webshop
Akeleje Hybrida
Akeleje Hybrida
Akeleje Columbine
Akeleje frø
Akeleje frø Mrs Scott Elliott
Akeleje frø
Akeleje, Mrs Scott Elliott

Akeleje, Mrs Scott Elliott

24,00 kr
Varenummer: 3341
Mængderabat
Ved køb af 3: 22,00 kr
Ved køb af 5: 20,00 kr
Ved køb af 10: 19,00 kr

Dyrk den høje Akeleje, Mrs Scott Elliott

Aquilegia hybrida, Columbine, Mrs Scott Elliott. Disse dejlige langsporende Akelejer blomstre i en tofarvet kombination af pastelfarverne: hvid, creme, rosa, lilla, blå og rød, hvor midten er lysere end yderbladene. 

Mrs. Scott Elliott akelejer er vildt lette at dyrke, - en dejlig begynder blomst. Akelejerne bliver lidt højere end den traditionelle Akeleje / Aquilegia vulgaris, optil 80 cm.

Akeleje Mrs. Scott Elliott er min egen favorit Akeleje - så yndig og vild smuk.

1
+
Tilføj til kurv

Her finder du flere - Blomsterfrø 

Hvordan ser Akeleje Mrs. Scott Elliott

Akeleje Mrs. Scott Elliott er en smuk og yndefuld blomst, som bliver op til 80cm i højden. Akeleje får store smukke klokkeformede blomster. Stænglerne på Akeleje forgrener sig i en oprejst form. Akeleje danner flere kulørt blomster på hver stængel. Bladene på Akeleje er tredelte og grønne.

Akeleje Mrs. Scott Eliott er en krydsning mellem forskellige typer akelejer. Akeleje Mrs. Scott Elliott blomstre i et mere farverigt spektrum i forhold til den traditionelle Akeleje. 

Akeleje danner frøkapsler om efteråret. Hvorfra den vil kaste frø og dermed så sig selv, hvis du ikke ønsker, at de skal så sig selv, skal du fjerne frøkapslerne på Akelejen, mens de stadig er grønne. Hvis du lader frøkapslerne på Akeleje stå, kan de pynt i haven hele vinteren. 

Akeleje tilhører Ranunculaceae familien, og er dermed i familie med Ridderspore, Nigella, Ranunkel og Valmue.

Akeleje Mrs Scott Elliott er en snitblomst

Er du vild med at lave buketter, så er Akeleje en dejlig blomst at dyrke. Akeleje er en slank og yndig blomst, som giver højde og struktur til en buket, anvend Akeleje i kombination med andre blomster fra din have.

Det er vigtigt, at du plukker Akeleje blomsterne på det rigtige tidspunkt, for at forlænge levetiden i en vase. Akeleje blomsterne skal plukkes, når blomsterne lige er begyndt at springe ud. Klip gerne stilken på Akeleje skråt af, så blomsten lettere optage vandet. De tørrede frøkapsler fra Akeleje kan anvendes i dekorationer i efteråret eller vinteren.

Det er vigtigt at fjerne de nederste blade, så der ikke komme bladmasse i vandet. Vask hænder, når du er færdig med din buket, da saften fra Akeleje kan virkelig lidt hudirriterende. 

Anvendelse af Akeleje Mrs. Scott Elliott

Akeleje planter vokser gerne i mindre grupper. Du kan vælge at dyrke Akelejer i et blomster bed, hvor Akeleje passer smukt ind i Cottage garden stilen.

Akeleje kan desuden anvendes i den vilde have, hvor Akeleje kan vokse vildt sammen med vilde urter, blomster og græsarter, som f.eks. Rødsvingel, Fåresvingel, Almindelig Hvene eller Hjertegræs. Du finder græsfrø til din vilde have her

Akeleje kan dyrkes i en skærehave, dog skal Akeleje sås på et sted i skærehaven, hvor den kan komme igen og igen, da Akeleje er en flerårig plante.

Akeleje er en insektvenlig plante

Akeleje producerer både pollen og nektar, som er en fødekilde for bier og sommerfugle. De skønne Akelejer tiltrækker derfor insekter. Akeleje blomstre relativt tidligt i havesæsonen, hvor der ikke er så mange andre blomstre, som er sprunget ud endnu. Der er derfor godt, at så Akelejer i haven, hvis du vil tilbyde føde til sommerfugle og bier i hele sæsonen. 

Hvornår skal man så frø til Akeleje?

Så tidspunkt: Akeleje frø sås hele året direkte på voksestedet. Når du sår Akeleje i oktober eller senere på året, vil frøene spire, når det begynder at blive lyst og varmt igen.

Frøene til Akeleje sås i en potte inde marts og udplantes på voksestedet et par måneder senere. 

Så-dybde: 0,5mm

Blomstrings tidspunkt: April- juli

Trives i: halvskygge og sol.

Højde: 80cm

Planteafstand: 30cm, rækkeafstand 30cm

Flerårig blomst, selvsående. Let giftig

Jordbund: almindelig fugtig havejord, veldrænet, eller skovbund, let havejord eller muldrig bladjord. Akeleje trives de fleste steder i haven. 

Vægt: 0,2 g frø i posen, svarer til ca. 150 stk. frø


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i