Tilmeld nyhedsbrev og få 10% RABAT 

 FRI FRAGT FRA 399,- KR

Tilbage til webshop
Nyhed
Frø til snapseurter
Frø til snapseurter
Frøkasse med snapseurter
Frøkasse med kryddersnaps - Blåhat
Frøkasse med kryddersnaps - Lægebaldrian
Frøkasse med kryddersnaps - blomsterfrø
Frøkasse med snapseurter
Frøkasse med snapseurter - salvie
Frøkasse med snapseurter - Rejnfan
Frøkasse med snapseurter - klik her
Frøkasse med snapseurter - Anisisop

Frøkasse med snapseurter

259,00 kr
207,20 kr
Varenummer: 3521

Dyrk snapseurter til kryddersnaps med denne frøkasse

Frøkassen indeholder 8 stk. spændende snapseurter, 10 stk. planteskilte i bæredygtigt bambus og en tusch til at skrive på planteskiltene. 

Hyg dig med at dyrke spændende snapseurter i haven. Pluk de helt friske urter og blomster og lav dine egen kryddersnaps. At lave kryddersnapse er en spændende og hyggelig proces.


1
+
Tilføj til kurv

Du finder flere frøkasser her

Frøkassen med snapseurter indeholder:

1 stk. frøpose med Prikbladet Perikon - Bruges til at lave den klassiske “Johannesurt-snapse”, der får en flot rødlig farve og en let bitter smag. Perfekt som en urtesnaps til forretter.

1 stk. frøpose med Indianermynte-  Anisisop. Bladene og blomsterne fra Indianermynte har en delikat smag af anis og lakrids. Giver snapsen en sødlig og aromatisk karakter.

1 stk. frøpose med Almindelig Røllike. Blomsterne fra Røllike bruges tilfører en krydret, let bitter smag til snapsen. Røllike kan kombineres med andre urter i en blandet kryddersnaps.

1 stk. frøpose med Lægebaldrian. Rødderne fra Lægebaldrian bruges til snaps og giver en varm og jordagtig smag med en krydret undertone.

1 stk. frøpose med Rejnfan. Brug bladene fra Rejnfan i små mængder, så får du en krydret, bitter snaps med en spændende smagsprofil.

1 stk. frøpose med Blåhat. De smukke blomster fra Blåhat giver en har en mild aromatisk, bitter smag med en fin eftersmag.

1 stk. frøpose med Bakkenellike. Blomsterne fra Bakkenellike tilfører en svag nellikesmag

1 stk. frøpose med Salvie. Bladene fra Salvie giver snapsen en kraftig, krydret smag med en let bitterhed. God som en vinter-snaps eller til kraftige retter.

10 stk. Planteskilte i bæredygtig bambus - så du kan holde styr på dine snapseurter

1 stk. Permanent tusch, størrelse M - til at skrive på planteskiltene

Sådan laver du kryddersnapsene:

Prikbladet Perikon. For at lave perikonsnaps skal man plukke blomsterne og de øverste blade af prikbladet perikon, helst i juli eller august, hvor planten blomstrer.

Disse friske blomster og blade lægges i en flaske med klar snaps eller vodka. Det er vigtigt at dække materialet helt med alkohol for at sikre en jævn udtrækning af smagsstoffer.

Snapsen vil langsomt udvikle en rødlig. Perikonsnaps har en markant og karakteristisk smag, som kombinerer krydrede, bitre og søde noter. Smagen bliver ofte blødere efter længere tids lagring.

Indianermynte. Put bladene fra Indianermynte ned i en smagsneutral snaps eller vodka. Lad snapsen med Indianermynte trække 2-5 dage alt efter hvor stærk du ønsker den.

Filtet snapsen med Indianermynte gennem et kaffefilter. Indianermynte snaps får en smuk gylden farve. Du kan drikke Indianermynte snaps, som den er eller fortynde snapsen med yderligere vodka, hvis den bliver for kraftig i smagen. Indianermynte snaps får en behagelig, afdæmpet smag af lakrids.

Almindelig Røllike. Når du laver Røllike snaps i foråret, skal du bruge de små blade. Trækketid 1-2 dage.

Når du laver Røllike snaps i efteråret, skal du bruge blomsterne, som tørres i 24 timer. Trækketid 4-5 dage. Snapsen bør lagres i et år eller mere.

Røllikesnaps skulle have en god indvirkning på fordøjelsen.

Lægebaldrian. Det er roden fra Lægebaldrian, som du skal bruge til snapse. Snapsen skal trække i 1-3 uger og derefter filtreres

Blåhat. Det er blomsterhovederne på Blåhat, som du skal bruge. De skylles og tørres derefter i et døgn. Snapsen skal trække i 4-5 dage, hvorefter du skal filtrere snapsen. Blåhat snapsen skal lagres i to uger, før du kan nyde den. Snaps af Blåhat har en mild aromatisk, bitter smag med en fin eftersmag.

Bakkenellike. Du skal bruge de nyudsprungne blomster på Bakkenellike, som plukkes i juni-august. Det er vigtigt at du får hele blomsterbunden med, når du plukker blomsterhovederne, da blomstens aroma og honningsmagen sidder der. Snapsen skal trække i 2-3 døgn og derefter filtreres. 

Rejnfan. Når du skal lave kryddersnaps af Rejnfan er det bedste tidspunkt at plukke blomsterne på fra juli til september, lad blomsterne tørre et par dage, inden du hælder en neutral snaps over dem. Trækketiden er 3-4 dage, hvorefter snapsen filtreres. 

Rejnfan giver en meget bitter kryddersnaps, som skal fortyndes meget. Lad den gerne lagre i længere tid, da det forbedre smagen.  Du bør ikke spise planten eller blomsterne, da den er giftig i større mængder. 

Salvie. Når du skal lave en kryddersnaps af Salvie, er det bladene du skal bruge. De skal trække nogle timer og op til 1 uge. Smag på den undervejs og si snapsen, når smagen er perfekt. 

Frøkassen med snapseurter - en dejlig gaveide

Har har du en dejlig gaveide - en frøkasse med snapseurter, som man selv kan dyrke - den perfekt til den haveglad person, som elsker at dyrke spændende planter og som kan hygger sig i køkkenet med at lave nye kryddersnapse og hælde de gyldne væsker på smukke flasker.

Det er let at lave kryddersnaps

Det er meget let at lave kryddersnaps. Hvis du spørger mig, er der alt for få mennesker prøver at lave deres egen kryddersnaps.

Du skal plukke blomsterne, lægge dem i en flaske med vodka, lade det trække. Snapsen skal siespå det rigtige tidspunkt, - når den har trukket længe nok. Si planterne fra og hælde kryddersnapsen på flaske. Bum!

Skulle du få lavet for meget snaps, er det altid en dejlig værtindegave.


Jeg sender din gave for dig

Giv en frø gave

Køb for min. 399,- kr
og få fri fragt
De smukkete frøposer

med mange kvalitetfrø i